• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Dragoș Hîncu: Obiectivul nostru este clar - promovarea în Liga C a Ligii Națiunilor

09 feb 2024 de Svetlana Tataru

Declarația Vicepreședintelui FMF, Dragoș Hîncu, privind rezultatele tragerii la sorți a Ligii Națiunilor, sezonul 2024/25, exprimă încrederea în abilitățile echipei naționale de fotbal a Moldovei de a face față provocărilor din grupa D2 și de a-și atinge obiectivul, cel de a promova în Liga C: 

 

„După tragerea la sorți, constatăm că ne-am regăsit într-o grupă cu cei mai puternici adversari din Liga D, cei mai buni dintre cei pe care i-am fi putut avea. În fața noastră stau Andorra și Malta, echipe care nu sunt de subestimat și care pot opune o rezistență serioasă. Este esențial să adoptăm o abordare maximalistă și să înțelegem că nivelul pe care l-am stabilit în campania preliminară pentru Euro 2024 trebuie să ne ofere încredere că putem depăși orice adversar. 

Moldova a demonstrat deja că poate concura la același nivel cu echipele mari și puternice. Am încredere în selecționata noastră, în fotbaliștii noștri și în întreaga noastră comunitate. Mergem în această campanie de calificare cu mult optimism. Obiectivul nostru este clar: să câștigăm fiecare meci și să promovăm în Liga C.

Echipa națională a Moldovei trebuie să fie prezentă în toate turneele și competițiile internaționale sub egida UEFA și să-și demonstreze valoarea la maxim la fiecare participare. Aceasta este o parte esențială a Strategiei FMF, căutând calificarea la turnee finale de orice vârstă. Echipa națională a Moldovei este o parte importantă a familiei largi a selecționatelor de fotbal ale țării noastre, având în față obiective ambițioase. Din acest motiv, obținerea rezultatelor maxime în fiecare competiție este o parte integrantă a Strategiei FMF”, a declarat Vicepreședintele FMF, Dragoș Hîncu, pentru site-ul nostru.

 

Amintim că Naționala Moldovei va evolua în sezonul 2024/25 al Ligii Națiunilor în Grupa D2, a 4-a ligă valorică a competiției, alături de reprezentativele similare din Malta și Andorra.