• Fii alături de Echipa Țării

Proiectul „NOI”. Seminar pentru antrenorii regionali și directorii tehnici ai Cluburilor de Elită

30 ian 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

La sediul Departamentului Tehnic FMF a avut loc un seminar programat în cadrul proiectului FMF „NOI”, pentru antrenorii regionali și directorii tehnici ai cluburilor de fotbal din Moldova. Discuțiile au acoperit o gamă largă de subiecte, de la tehnici moderne de selecție a tinerilor jucători, analiza primei părți a campionatului național de fotbal pentru juniori și până la strategii de antrenament. 

 

Cu un cuvânt de salut a venit Directorul Tehnic FMF, Dănuț-Stelian Oprea, iar Nicolae Bunea, Coordonatorul Proiectului „Noi”, a subliniat importanța continuării eforturilor de dezvoltare a tinerilor talente. 

 

Printre speakerii evenimentului au fost selecționerul naționalei U16, Vitalie Mardari, și antrenorul regional, Serghei Truhanov, care au prezentat o analiză a primei părți a campionatului de fotbal printre juniori U15-17. Antrenorul regional, Vladislav Pastîrnac, a împărtășit din experiența sa în identificarea și selecția și viitoarelor tinere talente, iar Andrei Radiola, antrenorul naționalei U15, a prezentat un workshop conceput pentru a oferi antrenorilor și participanților o perspectivă detaliată asupra procesului de formare a unei noi generații de campioni.


În cadrul întrunirii, fiecare participant a avut posibilitatea să facă un schimb de opinii și experiențe cu reprezentanții altor cluburi de fotbal și cu lectorii seminarului. Totodată, a fost organizat lucrul în grupuri, iar antrenorii au discutat diferite aspecte fotbalistice propuse de reprezentanții FMF.

Printre cei prezenți s-au numărat antrenorii regionali Valeriu Oloieru, Alexandr Gheorghiev, Oleg Molceanov (inspector federal FMF), Ernest Gulceag (ȘFA), Igor Negrescu (CSCT Buiucani), Sergiu Ungureanu (AF Zimbru), Eugeniu Molovata (AF Radu Rebeja - LIMPS), Șota Maharadze (FC Sheriff), Veaceslav Rogac (CSF Bălți), Dmitri Iurcu (CS Real Succes), Iurii Osipenco (FC Chișinău), și managerul Vasile Toloconicov.

Proiectul „NOI” reprezintă un model comun de dezvoltare a fotbalului de juniori de elită din țara noastră. Scopul acestuia este descoperirea și formarea noilor talente în baza metodelor moderne de antrenament. În acest context, este elaborat un sistem de pregătire unic al copiilor și juniorilor în cadrul școlii de fotbal, cu recomandări pentru dezvoltarea complexă a jucătorului în conformitate cu caracteristicile de vârstă și metode de pregătire și organizare a jocului în echipă, având la bază conceptul stilului național de joc.