• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

LIVE 14.00. Futsal. Estonia - Moldova

03 feb 2024 de Svetlana Tataru

Naționala de futsal a Moldovei va juca astăzi în deplasare, de la ora 14:00, contra selecționatei din Estonia primul meci amical din acest an. Partida se va disputa la complexul Kiili Spordihall și va fi transmisă în direct de Federația de Fotbal din Estonia și în reluare de postul de televiziune We Sport TV, începând cu ora 17:00. Cele două echipe vor mai juca un amical, pe 4 februarie, de la ora 14:00.  

 

Iată lista jucătorilor convocați de selecționerul naționalei de futsal, Vladimir Vusatii:

Portari: Oleg Chitoroaghî (Burevestnik), Artiom Cubani (Nistru)

Jucători: Valeriu Gurgurov, Constantin Burdujel, Cristian Obadă, Cristian Crasnov, Leonid Podlesnov, Sergiu Țîmpeu, Vladimir Vasilevschi, Adrian Lașcu, Ion Covali (toți, Clic Media), Sergiu Tacot (Nistru), Andrei Negara (Burevestnik)

 

Cele două naționale s-au întâlnit până acum de două ori în meciuri oficiale. Prima confruntare a avut loc în cadrul turneului internațional „Four Nations Cup" din Polonia în 2015, partidă ce s-a încheiat cu o remiză, rezultat, 3-3. A doua confruntare a avut loc în preliminariile Campionatului Mondial din 2024, la Ciorescu, unde naționala Moldovei s-a impus cu scorul de 2-0, grație reușitelor lui Andrian Lașcu și Andrei Negara.

 

Jocul de azi cu Estonia va fi cu numărul 180 pentru Naționala Moldovei. Reprezentativa noastră a înregistrat 56 de victorii, 20 egalități și 103 de înfrângeri. Golaveraj: 444-668.

 

Partidele amicale cu Estonia reprezintă o etapă de pregătire a Naționalei Moldovei pentru preliminariile Campionatului European de futsal din 2026.

 

Amintim că Naționala Moldovei va începe competiția din Main Round. Tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor Main Round-ului este programată pentru 12 iulie, în care se vor forma 10 grupe a câte 4 echipe. Formațiile vor juca 6 meciuri decisive, 3 acasă și 3 în deplasare, în perioada 9 decembrie 2024 - 18 aprilie 2025.

 

Câștigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final alături de gazdele Letonia și Lituania, în timp ce cele mai bune 8 echipe de pe locul 2 vor lua parte la un play-off în dublă-manșă, unde doar 4 vor obține biletul pentru EURO 2026.

 

Campionatul European la Futsal va avea loc între 18 ianuarie și 8 februarie 2026. Portugalia este campioana en-titre, având deja două titluri consecutive obținute în 2018 și 2022.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.