• Fii alături de Echipa Țării

Andrei Șevcenco, noul președinte al Federației de Fotbal din Ucraina

26 ian 2024 de Sandu Grecu

Legenda fotbalului mondial, Andrei Șevcenco a fost ales președinte al Federației de Fotbal din Ucraina. El l-a înlocuit în post pe Andrei Pavelko, cel care a renunțat de a mai candida pentru încă un mandat. Secretar general al Federației Ucrainene a fost desemnat Igor Grișcenco.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a expediat un mesaj de felicitare noului președinte al FFU, prin care îi urează lui Andrei Șevcenco noi realizări deosebite pentru dezvoltarea fotbalului din țara vecină și noi proiecte comune între cele două federații prietene.

 

Andrei Șevcenco are 47 de ani și mai deține în prezent postul de vicepreședinte al Comitetului Olimpic Ucrainean. Este decorat cu ordinul prezidențial al Ucrainei ”Legenda Națională”. A fost unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din lume. A câștigat numeroase trofee, cele mai importante fiind ”Balonul de Aur” în 2004 și UEFA Champions League cu AC Milan în 2003. A fost desemnat de 6 ori cel mai bun fotbalist al Ucrainei și o dată al Italiei. A fost de 3 ori golgheterul Ligii Campionilor și de 2 ori al Italiei. Revista World Soccer l-a inclus în Top-100 cei mai buni jucători ai planetei.    

 

foto: FFU