• Fii alături de Echipa Țării

Al doilea workshop regional în cadrul procesului de elaborare a noii Strategii FMF 2025/2030

25 ian 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

Al doilea workshop regional în cadrul procesului de elaborare a noii Strategii FMF 2025-2030 a avut loc la Tiraspol, sub egida Federației Moldovenenești de Fotbal (FMF). Evenimentul a reunit un număr de 40 de participanți din regiunea de Est a țării, printre care antrenori, conducători de cluburi, reprezentanți ai asociațiilor raionale de fotbal și din cadrul FMF. 

 

Cei prezenți au fost salutați de către Directorul Tehnic al FMF, Dănuț Stelian Oprea, Directorul Executiv al FMF, Adrian Ixari, și Corneliu Popovici, Director al Academiei FMF, care au evidențiat importanța participării active a comunității fotbalistice în conturarea viitoarei strategii FMF 2025-2030.

 

„Cu bucurie constatăm că participanții au fost extrem de activi, aducând idei și proiecte valoroase pentru noua noastră strategie. Printre prioritățile noastre se numără dezvoltarea fotbalul pentru copii și juniori, concentrându-ne și pe aspecte neimplementate anterior. Colaborarea strânsă cu Oficiul de Dezvoltare Est este esențială pentru atingerea obiectivelor noastre.", a mai menționat Adrian Ixari, Directorul Executiv FMF.

 

Prezentările au fost susținute de Anatol Ostap, Președintele Comitetului de Competiții FMF, Diana Bulgaru, Managerul de proiecte Grassroots, și Iurie Covtun, manager de dezvoltare, Oficiul Regional Est. 

 

„Ascultarea atentă a comunității fotbalistice este esențială pentru a înțelege necesitățile fiecărei regiuni. Ne orientăm către patru direcții principale: Fotbal de masă, selecționatele naționale, fotbal feminin și campionatul intern. Această implicare activă este importantă pentru susținerea și dezvoltarea comunității noastre.", adaugă Diana Bulgaru, Manager Proiect Grassroots.

 

Partea practică a seminarului a inclus sesiuni intense de discuții și colectare de informații privind realizările FMF din perioada 2020-2024. A doua sesiune a constat în prezentări și activități interactive pentru generarea și structurarea ideilor pentru obiectivele viitoare în cadrul Strategiei FMF 2025-2030.

 

„Dacă acest eveniment ar fi avut loc acum 4 ani, prezența noastră ar fi fost mult mai redusă. Simțim o energie nouă și o schimbare vizibilă. Asistăm la intrarea în familia fotbalului a unor specialiști, antrenori și manageri remarcabili. Apreciem implicarea FMF în coordonarea și ascultarea nevoilor noastre, iar colaborarea actuală ne aduce beneficii semnificative.", susține Serghei Truhanov, antrenor regional.

 

 Workshopul la Tiraspol reprezintă un pas esențial în seria celor 4 seminare, aducând în prim-plan contribuțiile managerilor FMF și ale comunității fotbalistice din regiunea de Est, în drumul către conturarea viitoarei Strategii FMF 2025-2030. Următoarea întrunire va avea loc la 26 ianuarie la Bălți, iar pe 31 ianuarie - la Cahul. 

foto: ORD EST