• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Cupa de Iarnă. CF Univer

26 ian 2024 de Svetlana Tataru

CF Univer reprezintă una din cele 8 echipe care va participa la Cupa de Iarnă 2024, noua competiție lansată de Federația Moldovenească de Fotbal. FC Univer va evolua în seria B, alături de FC Florești, CSF Spartanii-Sportul și  FC Iskra, care vor lupta pentru a avansa în etapele ulterioare ale competiției. Primul meci, CF Univer îl va disputa pe 1 februarie cu CSF Spartanii-Sportul, de la 14.00.

 

Programul complet al turneului CUPA DE IARNĂ poate fi găsit AICI.

 

CF Univer, fondată la data de 5 iunie 2022, reprezintă o forță emergentă în lumea fotbalului regional, fiind în continuă ascensiune în cadrul competițiilor locale. Echipa studențească a cunoscut o transformare semnificativă în 2022, marcând această perioadă prin rebranding-ul său, simbolizând o nouă etapă în dezvoltarea clubului.

 

Considerată urmașa mult mai cunoscute-i formații FC Gagauziya, noul club din autonomie, CF Univer își are sediul la Comrat. Echipa a evoluat în cea mai mare parte în Divizia A (actuala Liga 1), a doua ligă valorică a fotbalului moldovean. În sezonul 2010–11 a participat în Divizia Națională (actuala Super Liga). 

 

De-a lungul anilor, clubul a avut mai multe denumiri: Universitatea Comrat (1996–2003), Gagauziya Comrat (2003–2015), Gagauziya-Oguzsport (2015–2016), CF Oguzport (2021-2022), Univer-Oguzsport (2022-2023), FC Univer (2023- prezent).

 

CF Univer a obținut o realizare frumoasă în sezonul 2022/2023, promovând din Liga 2, Seria Sud, în Liga 1, Grupa B, consolidându-și poziția în elita fotbalului național. Formația din Găgăuzia a reușit să depășească în top echipele Zimbru-2 și FC Stăuceni, clasate pe locurile 2, respectiv 3.

 

Sub conducerea antrenorului Alexandr Gheorghiev, prezent la club încă de la fondarea sa în 2022, echipa și-a consolidat poziția în clasament, demonstrând un spirit de echipă remarcabil. Jucători-cheie precum Serghei Gheorghiev, Constantin Mandricenco și Dmitri Gaidarji au adus contribuții semnificative la succesul echipei. 

 

Printre realizările notabile se numără și câștigarea Cupei Găgăuziei la fotbal în 2023, consolidându-și statutul în cadrul competițiilor locale.

 

CF Univer a încheiat prima fază a Ligii 1, Nord, ediția 2023/24, pe locul doi în clasament, fiind depășită de FC Saksan. Cu 33 puncte în 15 meciuri jucate, CF Univer a înregistrat 10 victorii, 3 egalități și 2 înfrângeri. Cu un golaveraj de 33-18, echipa demonstrează o consistență remarcabilă în performanțe.

 

Echipa se antrenează și dispută meciurile pe stadionul complexului sportiv regional al UTA Găgăuzia din Mun. Comrat, beneficiind de facilități de antrenament și infrastructură de calitate.

 

Mai mult decât o echipă de fotbal, CF Univer încurajează o comunitate de suporteri să adere la valorile și simbolurile clubului, contribuind la construirea unei subculturi unite.