• Support National Team

Masculin (Competiții)

Cupa de Iarnă. Spartanii Sportul

29 ian 2024 de Svetlana Tataru

CSF Spartanii Sportul se pregătește de lupta pentru un nou trofeu - Cupa de Iarnă, ediția 2024. Aflată printre cele 8 echipe participante, Spartanii Sportul își propune să se facă remarcată în această confruntare de excepție. Spartanii Sportul se va duela în Seria B cu FC Florești, CF Univer și FC Iskra. Primul meci va avea loc pe 1 februarie, începând cu ora 14:00, atunci când FC Spartanii Sportul va întâlni CF Univer.

 

CSF Spartanii Sportul a fost fondat pe 27 martie 2018. Inițial echipa s-a numit Spartanii, însă în anul 2023 a fuzionat cu Clubul de fotbal Sportul, schimbându-și denumirea. Deja în primul an de activitate, în anul 2018, formația (pe atunci din Selemet) a devenit campioană a Ligii 2, seria Sud, și a promovat în Liga 1. Echipa din raionul Cimișlia a luptat pentru promovarea în Super Liga, ajungând de două ori să joace meciuri de baraj: 0-1 cu Codru Lozova (în anul 2019) și 0-1 cu Zimbru Chișinău (2022). 

 

Visul a devenit realitate la sfârșitul sezonului 2022/23, când Spartanii au ajuns până în semifinala play-off-ului, și au profitat de retragerea din Super Liga a echipei Sfântul Gheorghe și de faptul că 2 cluburi mai bine clasate în Liga 1, Dinamo Auto Tiraspol și Victoria Chișinău n-au primit Licențe Naționale. 

 

În spatele succesului se află antrenorul și președintele Viorel Cojocaru, care aduce cu el o vastă experiență și viziune pentru dezvoltarea echipei. Jucători cheie precum Serghei Țurcanu, Nicolae Rotaru, Pavel Nazari, Jeorge Ocante și Hamed Dublan Sane completează echipa cu talentul lor distinctiv.

 

În actualul sezon 2023-2024, parcursul echipei Spartanii Sportul în cadrul Super Ligii a fost plin de provocări, culminând cu o clasare pe ultimul loc în campionat, obținând doar 2 puncte în cele 14 meciuri disputate. Cele două remize au fost înregistrate în confruntarea cu Dacia Buiucani, pe 4 noiembrie 2023, marcând Sorin Chele (15) și Dumitru Bivol (90+4), și în meciul împotriva CSF Bălți, de pe 17 septembrie 2023, prin reușitele lui Serhii Molochko (50) și Pavel Nazari (minutul 86). Cu toate acestea, echipa a păstrat șansele de calificare până la penultimul meci al sezonului. 

 

Spartanii Sportul vor continua să joace în Faza 2 a campionatului în Liga 1, Grupa 1, ca și FC Florești. Lor li se vor alătura alte 4 formații, cele mai bine clasate 2 echipe din fiecare grupă a Ligii 1 - FC Victoria, FC Speranța Drochia, CF Saksan și CF Univer. Astfel, cele 6 echipe vor juca în Faza secundă pentru calificarea (2 locuri) în Super Liga sezonului 2024/25. 

 

Spartanii Sportul își desfășoară antrenamentele la Complexul Sportiv Sportul din satul Budești, beneficiind de facilități, inclusiv un teren natural standard și un teren sintetic de înaltă calitate, însă au găzduit meciurile de acasă din Super Liga pe Arena din Suruceni. 

 

Momentele frumoase pe terenul de joc au fost trăite intens de către jucători, cu precădere cei tineri care au fost promovați la cel mai înalt nivel al competiției. Această experiență nu doar că a consolidat echipa, dar a și contribuit la dezvoltarea talentelor emergente și la consolidarea identității Spartanii Sportul.

foto: Spartanii Selemet