• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Cobeț a semnat cu Torpedo BelAZ

13 ian 2024 de Sandu Grecu

Internaționalul moldovean, Andrei Cobeț a semnat un contract cu formația Torpedo BelAZ Jodino, locul 3 în campionatul din Belarus în sezonul încheiat la sfârșitul anului 2023. Atacantul nostru s-a transferat de la o altă formație belarusă, Slavia Mozîr pentru care a evoluat în ultimii 2 ani. Cobeț a făcut parte din lotul Moldovei la ultimele 2 meciuri din preliminariile pentru EURO 2024, însă a fost ținut pe banca de rezerve. Andrei Cobeț are 27 de ani și a jucat 2 meciuri pentru Naționala Moldovei.

 

Noua echipă a internaționalului nostru, Torpedo BelAZ a fost fondată în anul 1961. Prima denumire a clubului a fost ”Racheta”. Denumirea ”Torpedo” a primit-o în anul 1969. De-a lungul timpului, echipa din Jodino a participat în campionatul Republicii Sovietice Belarus, în Cupa Belarusului și în Cupa URSS. Din 1992 participă în campionatul Belarusului independent. A câștigat de 2 ori Cupa Belarusului, ultima dată anul trecut. Datorită acestui succes, echipa din Jodino va juca în acest an în Liga Conferinței UEFA. Tot în 2023, Torpedo s-a clasat pe podium în campionat, obținând bronzul. Campionatul din Belarus se desfășoară după sistemul primăvară-toamnă. O nouă ediție va lua startul în luna martie.  

 

Anterior, Andrei Cobeț a jucat pentru echipele Sheriff Tiraspol, Dinamo Auto Tiraspol și FC Florești (toate, Moldova), dar și la Slavia Mozîr. În 2 sezoane jucate la Mozîr, Cobeț a jucat 64 de meciuri și a marcat 9 goluri.

 

foto: Torpedo BelAZ