• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Selecționata Națională, Echipa Anului 2023 în viziunea Asociației Presei Sportive din Republica Moldova

29 dec 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Selecționata de fotbal a fost desemnată echipa anului 2023 la Gala Laureaților APSM, Serghei Cleșcenco - Antrenorul anului 2023, iar Ion Nicolăescu - printre cei mai buni sportivi ai țării. Nominalizările au fost făcute la evenimentul organizat recent de Asociația Presei Sportive din Republica Moldova. Diplomele și trofeele au fost înmânate Președintelui FMF, Leonid Oleinicenco, Secretarului General FMF, Serghei Butelschi, precum și jucătorului echipei naționale, Vadim Bolohan.

 

foto: Aurelia Ciobanu

Naționala de fotbal a Moldovei a înregistrat în 2023 cea mai bună prestație din istoria participării în preliminariile turneelor de calificare pentru campionatele europene sau mondiale. Echipa noastră a fost la un pas de a obține un loc la EURO 2024, cedând în meciul decisiv cu Cehia. Tot în această campanie de calificare, tricolorii au învins una dintre forțele fotbalului european, Polonia, cu 3-2. Atacantul nostru Ion Nicolaescu a devenit golgheterul grupei preliminare, cu 4 goluri, depășindu-l pe celebrul Robert Lewandowski de la FC Barcelona. 

 

Menționăm că anterior, Naționala de fotbal a Moldovei a fost desemnată echipa anului la Gala Sportului, organizată de către Ministerul Educației și Cercetării și echipa anului la Gala Municipală a Performanțelor Sportive, eveniment desfășurat sub egida Primăriei Chișinău. 

foto: Anna Rotary