• Fii alături de Echipa Țării

Consiliul Audiovizualului a acordat un slot din Multiplexul național A pentru WE SPORT TV

23 dec 2023 de Reporter FMF

Consiliul Audiovizualului a acordat prin concurs un slot din Multiplexul național A postului de televiziune WE SPORT. 

 

La luarea deciziei pentru acordarea slotului a contat cota programelor locale și a celor proprii ale furnizorului WE SPORT TV, produsul propriu, ponderea programelor în limba română, cota operelor europene, numărul și tipul sancțiunilor aplicate.

 

Multiplexul A este un serviciu finanțat din surse publice. Posturile care ajung să fie difuzate la nivel național trebuie să corespundă cerințelor art. 4 din Codul serviciilor media audiovizuale – Programe audiovizuale locale. Acum WE SPORT TV este unul dintre posturile naționale și se va vedea pe tot teritoriul Republicii Moldova. 

 

WE SPORT TV este singurul canal sportiv din Moldova și a fost lansat de Federația Moldovenească de Fotbal în vara anului 2023. La WE SPORT puteți urmări în direct și în reluare toate meciurile din campionatul Moldovei la fotbal Super Liga. De asemenea, canalul transmite meciuri din Cupa Moldovei Moldtelecom, Liga 1, Amoliga, turnee internaționale de futsal, fotbal pe plajă, juniori, tineret și veterani. Toamna trecută, WE SPORT a transmis în direct 2 meciuri ale Naționalei Moldovei. Cea mai populară emisiune de sport din țară, La Firul Ierbii se vede tot la WE SPORT, la fel ca și serialele de filme documentare ”Legendele fotbalului moldovenesc” sau ”Cele mai tari meciuri ale Naționalei”. Și, desigur, proiectele și activitatea FMF este reflectată în profunzime la WE SPORT.