• Fii alături de Echipa Țării

De Crăciun. Echipament sportiv pentru IP LT „Mihail Sadoveanu” din Giurgiulești

25 dec 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal continuă maratonul de donație a echipamentului sportiv instituțiilor de învățământ din Republica Moldova care au întrunit toate condițiile și au aplicat la Proiectul FMF „Fotbal în Școli”. Echipa FMF reprezentată de managerul Grassroots, Valentin Chicu, a vizitat clasa specializată de fotbal de la IP LT „Mihail Sadoveanu” din Giurgiulești, Cahul, (antrenor Nicolae Tornea).

 

Pe lângă echipamentul sportiv, cei 18 de elevi din clasa a 5-a au avut parte și de surprize din partea partenerului FMF - Moldtelecom, în semn de încurajare de a practica fotbalul în continuare și de a dezvolta abilitățile sportive. 

Evenimentul, la care au mai participat Silvia Machidon, Directoarea IP LT „Mihail Sadoveanu” din Giurgiulești, face parte din programul acțiunilor forului fotbalistic, în colaborare cu partenerii strategici, care au menirea să contribuie la îmbunătățirea calității educaționale a copiilor din instituțiile, care au semnat contract de colaborare cu FMF pentru formarea claselor specializate de fotbal.

 

Vă reamintim că de la începutul anului școlar 2023-2024, alte 3 clase de fotbal au primit echipamentul de sport, și anume: LT „N. Gogol" din mun. Chișinău, dar și IP LT „M. Eminescu" din Cimișlia și Liceul Teoretic „M. Eminescu" din mun. Ungheni.

 

Proiectul „Fotbal în Școli” - Clase specializate prevede crearea claselor pe baza solicitărilor din partea instituțiilor de învățământ. Din 1 septembrie 2023 fiecare instituție de învățământ participantă la Proiectul „Fotbal în Școli” - Clase Specializate a primit din partea FMF un set de inventar sportiv (15 mingi, sac pentru mingi, 10 conuri, 40 copete și 10 bavete de joc) pentru organizarea și sporirea calității antrenamentelor, iar fiecare elev din clasa sportivă va primi câte un set care include 9 piese de echipament Jako: șorți, pantaloni, vestă, tricouri, vestă de ploaie, geacă de iarnă, jambieri și rucsac. În cadrul proiectului este prevăzut și un curs de instruire pentru antrenorii din instituțiile de învățământ. Clasele specializate de fotbal vor urma un program special cu antrenamente mai intensive, de 2 ori pe zi, cu o alimentare corectă și nutritivă pe parcursul zilei. Clasele vor fi mixte, formate din 25-30 de copii. Astfel, elevii, băieți și fete, din aceste clase vor beneficia de 10 ore de fotbal saptămânal în cadrul disciplinei "Fotbal".

La moment sunt create 36 de clase specializate de fotbal în 21 instituții de învățământ din Republica Moldova. Fiecare clasă specializată are minim zece ore de fotbal săptămânal la disciplina fotbal.

Crearea sistemului educațional de fotbal este una dintre prioritățile FMF pentru următorii ani, iar deviza noii Strategii de dezvoltare a Federației Moldovenești de Fotbal este „Accentul pe copii”. 

Mai multă informație despre proiect găsiți AICI.