• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Naționala de fotbal a Moldovei, premiată pentru realizări deosebite la Gala Municipală a Performanțelor Sportive

21 dec 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Naționala de fotbal a Moldovei a fost premiată la Gala Municipală a Performanțelor Sportive pentru realizările deosebite din acest an. Nominalizarea a fost făcută la evenimentul organizat astăzi de Primăria Chișinău la Palatul Republicii. Diploma a fost înmânată selecționerului Serghei Cleșcenco de către primarul mun. Chișinău, Ion Ceban.

 

Naționala de fotbal a Moldovei a înregistrat în anul 2023 cea mai bună prestație din istoria participării în preliminariile turneelor de calificare pentru campionatele europene sau mondiale. Echipa noastră a fost la un pas de a obține un loc la EURO 2024, cedând în meciul decisiv cu Cehia. Tot în această campanie de calificare, tricolorii au învins una dintre forțele fotbalului european, Polonia, cu 3-2. Atacantul nostru Ion Nicolaescu a devenit golgheterul grupe preliminare, cu 4 goluri, depășindu-l pe celebrul Robert Lewandowski de la FC Barcelona. 

 

Totodată, și Federația Moldovenească de Fotbal a fost premiată la Gala Municipală a Performanțelor Sportive pentru promovarea și dezvoltarea sportului în municipiului Chișinău. 

 

Menționăm că anterior, Naționala de fotbal a Moldovei a fost desemnată echipa anului la Gala Sportului, organizată de către Ministerul Educației și Cercetării.