• Fii alături de Echipa Țării

Realizările anului 2023. Proiectul UEFA Playmakers Moldova

09 ian 2024 de Reporter FMF
GALERIE

UEFA Playmakers a adus magia poveștilor Disney în viața a peste 1600 de fete din R. Moldova începând cu anul 2021 cu anunțarea lansării acestui proiect de Federația Moldovenească de Fotbal.

 

La începutul lunii decembrie a fost încheiată cea de-a cincea etapă a proiectului UEFA Playmakers, care a avut loc la bază povestea din filmul Incredibilii. Inspirate de cercetările academice, sesiunile UEFA Playmakers au fost realizate în 20 centre din țară de peste 40 antrenori formați cu 845 de fete au luat parte în acest an.

UEFA Playmakers a avut un impact clar în Moldova. Atingându-și scopul de a atrage mai multe fete să se joace prin mișcare, joacă și povestire și de a oferi fetelor oportunități unice ca o cale de intrare sigură, distractivă și antrenantă în joc.

 

O experiență magică pentru fete, părinți și antrenori!

Feedback-ul din partea fetelor, părinților și antrenorilor care participă la UEFA Playmakers demonstrează impactul pozitiv extraordinar al programului în Moldova:

· 100% dintre fete se bucură cu adevărat de sesiuni.

· 94,73% dintre fete doresc să continue să joace fotbal.

· 90,19% dintre părinți ar recomanda ședințe altor părinți.

· 86,28% dintre părinți sunt mai încrezători că fiica lor joacă fotbal mai regulat după UEFA Playmakers.

· 74% dintre antrenorii UEFA Playmakers sunt femei și 43% nu aveau experiență anterioară de antrenor când s-au alăturat UEFA Playmakers.

 

„Un program care deschide traseul fetelor în fotbal!”

UEFA și Disney au anunțat prelungirea parteneriatului pentru încă 4 ani a proiectului UEFA Playmakers (până în 2027). Această inițiativă paneuropeană, susținută de poveștile Disney, a introdus în fotbal peste 1600 de fetițe între 5-8 ani din Moldova.

UEFA și Disney sunt mândri să întâmpine comedia muzicală Encanto, câștigătoarea unui premiu Oscar, cel mai recent film care s-a alăturat UEFA Playmakers, după Incredibilii 2 de la Disney Pixar, Frozen 2 de la Disney și Moana de la Disney, toate prezentând un rol feminin puternic.