• Support National Team

Arbitraj

Arbitraj. La Rezina a fost deschisă Școala de Arbitri

22 dec 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

O etapă semnificativă în promovarea cunoștințelor și experiențelor în domeniul arbitrajului din Republica Moldova a fost marcată la Rezina, odată cu deschiderea unei Școli de Arbitri. Inițiativa oferă noi oportunități pasionaților de fotbal ca să-și dezvolte abilitățile și să contribuie la îmbunătățirea standardelor arbitrajului local.

 

Printre participanții primelor lecții se numără 14 elevi din Rezina, printre care: Oleg Roșca, Cornel Grădinaru, Roman Țurcan, Alexandru Josan, Iacob Brînză, Iurie Rusnac, Stepan Ciugui, Oleg Melnic, Alexandru Răileanu, Victor Rotari, Vitalie Gobjilă, Sandu Garmacean, Andrei Dejmari și Ilie Cojocari. Cursului s-au alăturat și doi elevi din Șoldănești: Gheorge Gafin și Vasile Botnarenco.

 

La eveniment au fost prezenți și Victor Josan, reprezentant al Școlii de Arbitri FMF, Vasile Gobjilă, Președintele AFR Rezina, și Leonid Paireli, Președintele AFR Șoldănești. 

 

Deschiderea Școlii de Arbitri la Rezina reprezintă un moment memorabil în evoluția fotbalului din Republica Moldova. Prin implicarea activă a pasionați de fotbal și sprijinul comunității locale, această inițiativă nu doar formează viitori arbitri, ci contribuie și la consolidarea bazei sportive și a standardelor etice în fotbalul regional.