• Fii alături de Echipa Țării

Nicolae Bunea, la 60 de ani

21 dec 2023 de Svetlana Tataru

Selecționerul interimar al naționalei feminine de fotbal, Nicolae Bunea, își sărbătorește astăzi cea de-a 60-a aniversare!

 

Admirăm dedicarea neîntreruptă și pasiunea pentru fotbal, ce au contribuit semnificativ la dezvoltarea fotbalului feminin în țara noastră. Mulțumim pentru contribuția valoroasă și pentru tot efortul depus în promovarea sportului nostru drag. 

Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii comunități fotbalistice, îi urează omagiatului multă sănătate, fericire alături de oamenii dragi și să continue să inspire și să ghideze dezvoltarea fotbalului în țară!

 

La mulți ani!

 

Nicolae Bunea s-a născut la Bălți pe 21 decembrie 1963. Pe parcursul carierei sale a evoluat în calitate de portar la astfel de cluburi precum Zaria Bălți, Politehnica Chișinău, Moldova Borosenii Noi, Olimpia Bălți, Roma Bălți și Nistru Otaci.

Ulterior, a activat ca antrenor al formațiilor Nistru Otaci și Olimpia Bălți, dar și ca antrenor secund la selecționata Moldovei U21 și antrenor principal la selecționata Moldovei U17. 

Nicolae Bunea deține Licența B, A și PRO UEFA de antrenor. Din vara anului 2023 a fost numit în funcția de selecționer interimar al naționalei feminine de fotbal.