• Fii alături de Echipa Țării

Mesajul FMF de Ziua Mondială a Fotbalului

10 dec 2023 de Reporter FMF

Există o versiune răspândită precum că, Organizația Națiunilor Unite a venit cu inițiativa de a serba anual, pe 10 Decembrie, Ziua Mondială a Fotbalului. Cu toate că decizii oficiale în acest sens nu au fost adoptate - 10 Decembrie a devenit ziua în care pasionații din toată lumea serbează Fotbalul.

 

Fotbalul este una dintre cele mai frumoase invenții ale omenirii. Numărul mare de pasionați confirmă că Fotbalul este unul dintre cele mai răspândite fenomene sociale pe glob. Astăzi Fotbalul este prezent pe toate continentele și practic în toate țările lumii. Prin urmare Fotbalul merită onorat și sărbătorit la nivel mondial.

 

Fotbalul este mult mai mult decât un gen de sport. Fotbalul este o cultură și filozofie de viață. Fotbalul educă disciplina și responsabilitatea personală, și ne învață să cooperăm eficient în echipe. Fotbalul ne învață să fim competitori inventivi și cinstiți. Pentru asta Fotbalul este iubit și prețuit.

 

Federația Moldovenească de Fotbal felicită toți oamenii pasionați de fotbal cu Ziua Mondială a Fotbalului. Vă îndemnăm să urmați principiile Fotbalului în toate deciziile și acțiunile Dvs. Împreună vom construi o lume mai bună și mai frumoasă!