• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. FC Zimbru - Dacia Buiucani

03 dec 2023 de Reporter FMF

 

Formațiile chișinăuiene Zimbru şi Dacia Buiucani se întâlnesc astăzi, de la ora 13:00, într-un meci al etapei a 14-a a Super Ligii. Partida se va juca pe terenul artificial al Complexului Sportiv Zimbru, va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md și în reluare de postul de televiziune We Sport începând cu ora 16:00.    

 

Zimbru – Dacia Buicani

 

3 decembrie. Chișinău, stadionul Zimbru, teren sintetic

Arbitru: Piotr STOIANOV

Asistenți: Artur MACOVEI și Victor LUCHIȚĂ

Al 4-lea oficial: Stanislav LEU

 

Zimbru Chișinău: 35.Nicolae CEBOTARI, 2.Fode CAMARA, 3.Ştefan BURGHIU, 9.Marin CĂRUNTU, 10.Alexandr DEDOV, 20.Emmanuel ALARIBE, 27.Dinis IEȘEANU, 30.Andrei MACRIȚCHII, 33.Mihail ŞTEFAN, 44.Denis FURTUNĂ, 77.Vlad RĂILEANU

Rezerve: 12.Iulian-Sebastian AGACHI, 31.Igor MOSTOVEI, 19.Ștefan BÎTCA, 21.Mihai MOROZAN, 66.Justice Chigozrim OHAJUNWA,

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Dacia Buiucani Chișinău: 1.Victor DODON, 5.Mihai ȚÎPAC, 8.Vasile BÎTLAN, 10.Eugen ZASAVIȚCHI, 11.Ilie BOTNARI, 16.Daniel DOSCA,19.Antonii JOSAN, 20.Ștefan EFROS, 23.Vitalie DUMBRAVA, 22.Andrei SOSNOVSCHI, 29.Alex GUTIUM

Rezerve: 12.Eduard VALUȚA, 3.Denis BACIU, 4.Dumitru STRAISTARU, 7.Dumitru BIVOL, 9.Vlad LUPAȘCO, 14.Sandu ROMAN, 17.Dumitru GALUȘCA, 22.David GOLBAN, 28.Alexandru MACARI, 30.Luca MORARU

Antrenor: Viorel FRUNZĂ

 

Echipele s-au întâlnit până acum în șapte meciuri oficiale. Dacia Buiucani s-au impus de 4 ori, Zimbru are o singură victorie, iar două partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general de 12-9 este favorabil echipei antrenate de Viorel Frunză.

 

Zimbru şi-a asigurat deja calificarea în faza a doua a Super Ligii, însă rămâne necunoscut locul pe care va încheia sezonul regular formaţia lui Lilian Popescu. După 13 etape, Zimbru are 25 de puncte, la egalitate cu Petrocub Hînceşti. Chiar şi în cazul unui eşec al lui Milsami cu FC Floreşti, coroborată cu o victorie a „galben-verzilor” cu Dacia Buiucani, nu le asigură chişinăuenilor locul 2, deoarece au pierdut ambele meciuri cu formaţia orheiană.

 

În schimb, „zimbrii” au toate şansele să se claseze pe locul 3, dacă vor câștiga astăzi. În cazul în care nu o va face, iar Petrocub va dispune de Spartanii Sportul, formaţia din capitală va încheia sezonul regular pe locul 4. Lilian Popescu nu se va putea baza în acest meci pe Ibrahima Soumah. Închizătorul din Guinea a fost eliminat runda trecută în meciul de la Tiraspol cu Sheriff.

 

De partea cealaltă, Dacia Buiucani are un moral excelent. Formaţia pregătită de Viorel Frunză a învins cu scorul de 2-1 pe FC Floreşti în ultima partidă a etapei a 13-a. Partida ce a fost mutată de pe un teren secundar al Stadionului Zimbru pe suprafaţa artificială a Complexului Sportiv pentru Copii şi Tineret Buiucani, a fost una dramatică.

 

În minutul 14, oaspeţii au beneficiat de o lovitură de la 11 metri dictată în urma unui duel între fundaşul Ştefan Efros şi atacantul Nicolai Solodovnicov. Un alt atacant al oaspeţilor, Eugen Rebenja, a tranformat fără probleme penalty-ul. Gazdele, însă, au avut imediat o revenire de senzaţie şi au marcat două goluri în decurs de două minute. Mai întâi puştiul de 17 ani, Antonii Josan, a restabilit egalitatea în minutul 20, iar peste alte două minute, un alt junior, Valentin Rebeja, a înscris golul victoriei cu un şut senzaţional dinafara careului. După această partidă, Dacia Buiucani a adunat 9 puncte şi are un avans de 2 puncte faţă de FC Floreşti, iar un rezultat de egalitate în acest meci cu Zimbru o va califica pentru faza a doua. Viorel Frunză se confruntă cu probleme de lot. Mijlocaşii Dumitru Bivol şi Valentin Rebeja sunt suspendaţi.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.