• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. FC Florești - FC Milsami

03 dec 2023 de Reporter FMF

 

FC Floreşti şi Milsami Orhei se întâlnesc astăzi, de la ora 13:00, într-un meci din etapa a 14-a a Super Ligii. Pentru ambele echipe va fi ultima partidă din acest an. Meciul ce se va disputa pe terenul acoperit al Complexului Sportiv Sheriff din Tiraspol va fi transmis în direct de platforma media ligatv.md şi în reluare de postul de televiziune We Sport începând cu ora 18:00.

 

FC Florești - Milsami

 

3 decembrie. Tiraspol, Complexul sportiv Sheriff. Manej.

Arbitru: Igor BOȘCA

Asistenți: Ghennadi LISIȚA și Pavel GULEVICI

Al 4-lea oficial: Denis IVLEV

 

FC Florești: 1.Maxim BARDÎȘ, 2.Cristian URSU, 10.Eugeniu REBENJA, 17.Artiom BILINSCHII, 18.Nichita COVALI, 20.Igor CHIPERI, 21.Alexandru OSIPOV, 22.Nichita PICUS, 30.Igor BONDARENCO, 31.Danila IGNATOV, 90.Nichita HOLODOV

Rezerve: 12.Maxim RAILEAN, 3.Daniel MUNTEAN, 5.Yaylan Mehmet BERKANT, 6.Ivan VOROPAI, 7.Alexandr SUVOROV, 9.Nicolai SOLODOVNICOV, 11.Dan PÎSLA, 19.Maxim MIHALIOV, 23.Vladislav BOICO, 27.Peter MASSAQUOI, 55.Vladimir COVCENCO

Antrenor: Nicolai ȚURCAN

 

Milsami Orhei: 1.Emil TÎMBUR, 5.Yaroslav TEREKHOV, 7.Daniel LISU, 9.Dumitru ROGAC, 10.Radu GÎNSARI, 12.Shahrom SAMIEV, 14.Vitus AMOUGUI, 19.Igor LAMBARSCHI, 20.Vadim PAIRELI, 21.Vladislav ZAVALIȘCA, 24.Vadim DIJINARI

Rezerve: 31.Mihail CIOBAN, 6.Serghei SVINARENCO, 8.Grigore POPOVICI, 16.Alexandru ANTONIUC, 17.Artiom PUNTUS

Antrenor: Vladimir GUDEV

 

Cele două echipe s-au întâlnit de 9 ori în Super Liga și de fiecare dată s-a impus Milsami. Golaverajul general este de 32-6 în favoarea „vulturilor roşii”.  

 

Cu 28 de puncte în 13 runde, Milsami vine la Tiraspol cu un singur gând. Să obţină cel puţin un punct ce îi va asigura locul secund în prima fază a Super Ligii. Acest lucru îi va garanta formaţiei orheiene 6 meciuri pe teren propriu în primăvara anului 2024. Un aspect extrem de important dacă este să ţinem cont de statistică lui Milsami pe teren propriu în confruntările cu formaţiile ce s-au calificat deja în faza a doua.

 

Formaţia lui Vladimir Gudev le-a învins la Orhei pe Sheriff, Zimbru şi CSF Bălţi. Deasemenea, Milsami a remizat cu Petrocub. „Vulturii roşii” au dispus de FC Floreşti şi Dacia Buiucani, echipe care luptă pentru ultimul loc ce duce în faza decisivă a campionatului.

 

Orheienii îşi pot permite să piardă acest meci în condiţiile în care şi Zimbru, dar şi Petrocub vor câştiga în ultima etapă. În acest context, toate cele 3 vor aduna câte 28 de puncte, însă Milsami are avantajul meciurilor directe în alcătuirea unui clasament în 3. Dacă „vulturii roşii” pierd acest meci, Zimbru nu va învinge pe Dacia Buiucani, iar Petrocub se va impune în faţa Spartanilor, atunci Milsami şi Petrocub vor avea ambele câte 28 de puncte, iar hînceştenii au de partea lor meciurile directe cu Milsami, iar orheienii vor încheia sezonul regular pe locul 3, şi vor susţine în primăvară 5 meciuri acasă şi 5 în deplasare.

 

Antrenorul lui Milsami Vladimir Gudev nu îl va putea folosi în acest meci pe căpitanul Vadim Bolohan. Fundaşul central de 37 de ani este suspendat după ce a primit un cartonaş galben în meciul cu Spartanii Sportul. Avertismentul este al treilea pentru Bolohan în această ediţie de campionat, iar jucătorul îşi va susţine colegii din tribunele Manejului din Tiraspol.  În schimb, Radu Gînsari, autor a 8 goluri în această ediţie de campionat doreşte să încheie prima fază a campionatului în calitate de cel mai bun marcator al Super Ligii.

 

De partea cealaltă, FC Floreşti are o singură variantă - victoria. Gruparea pregătită de Nicolai Ţurcan traversează o perioadă nefastă. Gazdele de astăzi au 5 înfrângeri consecutive, înclusiv în faţa Daciei Buiucani. FC Floreşti se poate califica în faza a doua doar dacă învinge pe Milsami, iar Dacia Buiucani va pierde partida cu Zimbru.

 

Nici un rezultat de egalitate între formaţiile din capitală nu îi avantajează pe jucătorii lui Nicolai Ţurcan. În cazul unei victorii a gazdelor, coroborată cu un rezultat de egalitate în meciul de la Chişinău, ar propulsa-o pe Dacia Buiucani deasupra liniei de 6 echipe datorită meciurilor directe între Dacia Buiucani şi FC Floreşti: 2-2 şi 2-1.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.