• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Europa League. Sheriff - Slavia Praga. Ora 22.00

30 noi 2023 de Sandu Grecu

Campioana Republicii Moldova, Sheriff joacă în această seară, în direct, la Jurnal TV, de la ora 22:00, penultimul meci din faza grupelor Ligii Europa, ediția 2023/24. Partida contra formației cehe Slavia Praga se va disputa pe stadionul din Tiraspol. În meciul tur, campioana noastră a cedat cu scorul de 0-6, aceasta fiind și cea mai severă înfrângere din istoria participării tiraspolenilor în cupele europene. Sheriff își dorește revanșa și o nouă calificare în primăvara europeană. Ar fi a 3-a consecutivă pentru campioana Moldovei. 

 

INFO text în regim Live, clic site-ul UEFA

 

Clic pentru BILETE 

 

FC Sheriff - Slavia Praga

Arbitru: Christian-Petru Ciochirca (Austria)

Arbitri asistenți: Maximilian Weiss și Michael Obritzberger (ambii Austria)

Al 4-lea oficial: Sebastian Gishamer (Austria)

Video asistent arbitru: Alan Kijas (Austria)

Asistentul arbitrului video: Josef Spurny (Austria)

 

Sheriff va juca astăzi meciul cu numărul 166 în cupele europene. Bilanț: 50 victorii, 46 egalități, 69 înfrângeri. Golaveraj 154-181.

 

În ediția din acest an a cupelor europene, Sheriff a mai jucat 2 etape preliminare de Champions League. În primul tur, campioana noastră a trecut de Farul Constanța (România) cu scorul general de 3-1: 0-1 în deplasare și 3-0 (după prelungiri) la Tiraspol. Iar în turul 2 a fost eliminată de campioana Israelului, Maccabi Haifa, după 1-0 acasă și 1-4 (1-2), în prelungiri, în deplasare. 

De asemenea, campioana noastră a trecut în turul 3 preliminar al Ligii Europa de gruparea BATE Borisov, 5-1 acasă și 2-2 în deplasare. În faza decisivă, play-off, Sheriff a eliminat campioana din Insulele Feroe, KÍ Klaksvík, 1-1 în deplasare și 2-1 acasă. 

 

În Grupa G a UEFA Europa League, campioana noastră a înregistrat următoarele rezultate:

21 Septembrie. Sheriff - Roma 1-2
5 Octombrie. Slavia - Sheriff 6-0 
26 Octombrie. Sheriff - Servette 1-1 
9 Noiembrie. Servette - Sheriff 2-1 
30 Noiembrie. Sheriff - Slavia (22:00) 
14 Decembrie. Roma - Sheriff (19:45) 

 

Finala UEFA Europa League este programată pentru 22 mai 2024, pe Dublin Arena din Republica Irlanda.

 

Lotul echipei Sheriff Tiraspol:

Portari: Maxym Koval (Ucraina), Victor Straistari (Moldova), Roman Dumenco (Moldova), Serghei Paşcenco (Moldova).

Fundași: Munashe Garananga (Zimbabwe), Gaby Kiki (Camerun), Kostas Apostolakis (Grecia), Armel Zohouri (Coasta de Fildeș), Cristian Tovar (Columbia), Artiom Dijinari (Moldova), Alejandro Artunduaga Meneses (Columbia)

Mijlocași: João Paulo Fernandes (Insulele Capului Verde), Cedric Badolo (Burkina Faso), Amine Talal (Marocco), Dan-Angelo Boţan (Moldova), Peter Ademo (Nigeria), Berkay Vardar (Turcia), Vinicius Paiva (Brazilia), Vlad Coliș (Moldova), Roman Novikov (Moldova)

Atacanți: Ricardinho (Brazilia), Jerome Ngom Mbekeli (Camerun), David Akpan Ankeye (Nigeria), Henrique Luvannor (Moldova)

Antrenor: Roman Pylypchuk

 

Federația Moldovenească de Fotbal urează mult succes echipei noastre în meciul cu formația din Cehia!