• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga. Etapa a 13-a în cifre

28 noi 2023 de Reporter FMF

*În 4 meciuri au fost marcate 12 goluri (gazdele – 10, oaspeţii – 2), în mediu – 3 goluri pe meci. De la începutul campionatului în 52 meciuri s-au înscris 153 de goluri (gazdele – 85, oaspeţii – 68), în medie - 2,94 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câștigat toate cele 4 meciri. De la începutul campionatului gazdele au câștigat 23 meciuri, oaspeții – 22, iar 7 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (6) au fost marcate în jocuri Sheriff – FC Florești (5-1) din etapa a 5-a, Dacia Buiucani - CSF Bălți (1-5) din etapa a 8-a și Petrocub – FC Florești (6-0) din etapa a 11-a, Spartanii Sportul - CSF Bălți (1-5) din etapa a 12-a.

 

*În această etapă a fost acordată o lovitură de la 11 metri. Eugeniu Rebenja (FC Florești) a transformat un penalty în meciul cu Dacia Buiucani. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 19 de penalty-uri, dintre care 15 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii, antrenorii și staful tehnic cu 22 cartonaşe galbene. În total de la începutul campionatului au fost acordate 222 cartonașe galbene.

 

*În această etapă a fost arătat un cartonaș roșu, lui Ibrahima Therna Soumah de la Zimbru. De la începutul camionatului au fost arătate 4 cartonașe roșii.

 

*Radu Gînsari (Milsami) și Amine Talal (Sheriff) conduc în clasamentul golgheterilor, cu câte 8 goluri. Nicolai Solodovnicov (FC Florești) și Henrique Luvannor (Sheriff) au înscris câte 6 goluri, David Akpan Ankeye (Sheriff), Serhii Molochko (CSF Bălți), Mihail Platica și Vladimir Ambros (ambii de la Petrocub) – câte 5.

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 1.131 de spectatori, în mediu câte 282 de oameni pe meci. De la începutul campionatului meciurile au fost urmărite din tribune de 39.984 de spectatori, în mediu câte 768 de oameni pe meci.

 

*Mijlocașul echipei FC Florești, Maxim Mihaliov (37 de ani) l-a egalat pe regretatul Serghei Stroenco la numărul de meciuri disputate în Super Liga - 445.