• Support National Team

Arbitraj

Campionatul European WU17. Delegare UEFA

27 noi 2023 de Reporter FMF

Reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal, specialiști calificați din Republica Moldova acreditați de UEFA, se bucură în continuare de încredere deplină din partea forului european, fiind delegați la meciuri din cadrul competițiilor internaționale de fotbal.

 

Arbitra Oxana CRUC, ajutată de asistenta Natalia CEBAN, vor deservi partidele din grupa B4 a Campionatului European la fotbal feminin WU17, ediția 2024, programate în perioada 24 - 30 noiembrie, în Albania.  

Cu un total de 18 arbitri acreditați de UEFA, FMF se bucură de o prezență semnificativă în rândul oficialilor internaționali. Din acești arbitri, 9 sunt implicați în fotbalul masculin (3 arbitri centrali și 6 arbitri asistenți), 6 sunt activi în fotbalul feminin (2 arbitri centrali și 4 arbitri asistenți), 1 în futsal masculin și 2 în fotbal pe plajă masculin.

În plus, Federația Moldovenească de Fotbal are și 4 reprezentanți acreditați de UEFA în calitate de observatori de arbitri, 2 la fotbalul masculin și 2 la fotbalul feminin.

Grație prestației meritorii pe arena internațională, numărul reprezentanților arbitrajului moldovenesc acreditați de UEFA este în continuă creștere. FMF organizează constant cursuri de perfecționare pentru arbitri și promovează practicarea arbitrajului în rândurile tinerilor, indiferent de gen sau etnie. Fotbalul ne unește!