• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Arsenal Chișinău, campioana Amoliga Masters 2023

24 noi 2023 de Svetlana Tataru

Vineri, 24 noiembrie, pe Arena din parcul La Izvor al capitalei s-a jucat etapa finală a Amoliga Masters 2023. Campioana acestei ediții a devenit echipa Arsenal Chișinău, urmată de formația Primăria Chișinău. Podiumul de premiere a fost completat de câștigătoarea sezonului trecut, Geotermal.

 

După 22 de etape, Arsenal Chișinău și Primăria Chișinău au încheiat campionatul la egalitate de puncte, 55 la număr. Deși, Primăria Chișinău are mai multe victorii la activ, rezultatele meciurilor directe au prevalat. În runda trecută, Arsenal s-a impus în fața formației Primăria Chișinău la loviturile de departajare. Câștigătoarea sezonului 2022, echipa Geotermal a ocupat poziția a treia în clasament.
 

Cel mai bun jucător al competiției a fost desemnat Adrian Bogdan (Arsenal). Cel mai bun portar al ediției a fost ales Alexandru Gîlcă (Chișinău-Gaz), în timp ce Eduard Munteanu (ARF Ialoveni) a fost premiat pentru devotament față de fotbal. Cel mai tehnic jucător a devenit Serghei Epureanu (Geotermal), iar cel mai promițător fotbalist - Sergiu Cojocaru (Primăria Chișinău).


Vezi clasamentul final al competițiilor AICI

Rezultatele meciurilor etapei finale:
FC Chișinău - Geotermal 2-6
Primăria Chișinău - Chișinău Gaz 4-3
Arsenal - FMF 3-1

ARF Dubăsari - Cricova 1-4

FC Stăuceni - ARF Ialoveni 1-7

 

Amintim că la ediția din acest an a Campionatului Amoliga Masters 2023 au participat 12 echipe formate din jucători cu vârsta de 40+ ani. 

Formația Geotermal a devenit campioana ediției Amoliga Veterani 2022, iar Viișoara și-a adjudecat trofeul în 2021.

foto: Socca