• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. FC Sheriff - FC Zimbru

25 noi 2023 de Reporter FMF

 

Clasicul fotbalului moldovenesc, meciul Sheriff Tiraspol-Zimbru Chişinău se va disputa astăzi de la ora 14:00, pe Arena Mică a Complexului Sportiv Sheriff din Tiraspol. Rivalele istorice se vor întâlni într-un meci din etapa a 13-a a Super Ligii. Partida va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune We Sport. 

 

Sheriff – Zimbru

 

25 noiembrie. Tiraspol, complexul sportiv Sheriff

Arbitru: Roman JITARI

Asistenți: Vadim ROȘCA și Alexandr SAJIN

Al 4-lea oficial: Denis IVLEV

 

Sheriff Tiraspol: 13.Toni SILIC, 3.Didier Antonio BUENO PEREA, 4.Munashe GARANANGA, 10.Cedric BADOLO, 11.RICARDINHO, 12.Amadou Darankul ABDOUL MOUMOUNI, 14.Amine TALAL, 16.Konstantinos APOSTOLAKIS, 17.Jerome NGOM MBEKELI, 28.Alejandro ARTUNDUAGA MENESES, 90.Henrique LUVANNOR

Rezerve: 34.Dumitru CELEADNIC, 35.Maksym KOVAL 8.Joao Paulo MOREIRA FERNANDES, 20.Armel Junor ZOHOURI, 22.Berkay VARDAR, 23.Cristian Camilo TOVAR ANGOLA,  24.Danila FOROV, 27. Vinicius DOS SANTOS DE OLIVEIRA PAIVA, 29.Vlad COLIȘ, 30.David AKPAN ANKEYE 42.Konan Jaures-Ulrich LOUKOU

Antrenor: Roman PYLYPCHUK

 

Zimbru Chișinău: 35.Nicolae CEBOTARI, 3.Ştefan BURGHIU, 8.Jessie Jensen GUERA DJOU, 9.Marin CĂRUNTU, 10.Alexandr DEDOV, 18.Ibrahima THERNA SOUMAH, 27.Dinis IEȘEANU, 30.Andrei MACRIȚCHII, 33.Mihail ŞTEFAN, 66.Justice Chigozrim OHAJUNWA, 69.Denys DEDECHKO,

Rezerve: 12.Iulian-Sebastian AGACHI, 31.Igor MOSTOVEI, 2.Fode CAMARA, 7.Ilie DAMAŞCAN, 11.Joao Paulino MOREIRA FERNANDES, 19.Ștefan BÎTCA, 20.Emmanuel ALARIBE, 21.Mihai MOROZAN, 25.Alex-Mihai MISARĂȘ, 44.Denis FURTUNĂ, 77. Vlad RĂILEANU

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Intrarea la acest meci va fi una gratuită, iar organizatorii promit şi o tombolă cu premii.

 

Va fi al 111-lea meci direct dintre cele cele două formații în competițiile oficiale: campionat, Cupă și Supercupă. Dinte cele 110 partide, Sheriff-ul a câștigat 65, iar Zimbru - 19. Alte 26 de confruntări s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general este net favorabil tiraspolenilor: 172-77.   

 

Zimbru nu s-a mai impus în faţa Sheriff-ului de 17 meciuri. Ultima victorie a „galben-verzilor” împotriva rivalei istorice datează de acum 5 ani. Pe 18 noiembrie 2018, formația antrenată atunci de tehnicianul român Sorin Colgeag a învins cu 1-0, iar golul gazdelor a fost marcat de Ilie Damaşcan. Acesta evoluează şi acum la echipa din capitală.

 

Statistica oaspeţilor în meciurile jucate la Tiraspol este şi mai nefavorabilă grupării antrenate acum de Lilian Popescu. Zimbru a câştigat ultima dată pe terenul Sheriff-ului pe 12 martie 2008. Chişinăuenii s-au impus atunci cu scorul de 1-0. Andrei Cojocari a marcat din penalty în minutul 53, iar la centru s-a aflat bălţeanul Ghenadie Sidenco.

 

Partida de astăzi de la Tiraspol este una cu miză. Sheriff-ul mai are nevoie de un singur punct în ultimele două etape pentru a-şi asigura primul loc în sezonul regular, şi implicit 7 meciuri pe teren propriu în faza a doua a Super Ligii. De partea cealaltă, Zimbru are nevoie doar de victorie pentru a spera la primul loc după primele 14 etape. Va fi al doilea duel între doi fraţi gemeni din Insulele Capului Verde: Joao Paolo de la Sheriff vs Joao Paulino de la Zimbru. Cei doi s-au duelat şi în meciul de pe 24 septembrie, iar câştig de cauză a avut mijlocaşul Sheriff-ului.

 

Sheriff-ul vine după o serie de 4 victorii consecutive în campionat în care a marcat 14 goluri şi a încasat doar unul. Sub comanda lui Roman Pilipchuk, Sheriff-ul este o echipă mult mai ofensivă. Pentru „viespi” va fi o ultimă repetiţie înaintea partidei cu Slavia Praga din grupa G a Ligii Europei, programată pe 30 noiembrie la Tiraspol de la ora 22:00.

 

De partea cealaltă, Zimbru a profitat de pauza prilejuită meciurilor echipelor naţionale şi a susţinut pe 17 noiembrie la Chişinău o partidă amicală în compania formaţiei române Politehnica Iaşi. „Galben-verzii” s-au impus cu 4-3, marcând prin Justice Ohajunwa de două ori, Denys Dedechko şi Alexandru Dedov. Şi dacă Sheriff-ul are o serie de 4 victorii consecutive, atunci Zimbru este neînvinsă de 4 meciuri. Oaspeţii au 3 victorii şi un rezultat de egalitate.  

 

Fotbaliştii antrenaţi de Lilian Popescu au evoluţii sigure în meciurile din deplasare. În cele 6 partide, Zimbru a repurtat 5 victorii şi a pierdut un singur meci. O statistică ce oferă mici motive de optimist suporterilor echipei din capitală. Roman Pilipchuk şi Lilian Popescu nu au jucători suspendaţi pentru acest meci.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.