• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. FC Milsami - Spartanii Sportul

25 noi 2023 de Reporter FMF

 

Milsami Orhei şi CSF Spartanii Sportul se întâlnesc astăzi, de la ora 13:00 în primul meci al etapei a 13-a din Super Liga, ediţia 2023/2024. Partida de la Orhei va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md și în reluare de postul de televiziune We Sport, începând cu ora 18:00.  

 

Milsami – Spartanii Sportul

 

25 noiembrie. Orhei, complexul sportiv raional

Arbitru: Ion BÎLEA

Asistenți: Alexandru CIOCHINĂ și Mihail PERCIULEAC

Al 4-lea oficial: Ivan TUDOS

 

Milsami Orhei: 1.Emil TÎMBUR, 5.Yaroslav TEREKHOV, 7.Daniel LISU, 9.Dumitru ROGAC, 10.Radu GÎNSARI, 12.Shahrom SAMIEV, 19.Igor LAMBARSCHI, 20.Vadim PAIRELI, 21.Vladislav ZAVALIȘCA, 22.Dinu GRAUR , 23.Vadim BOLOHAN

Rezerve: 31.Mihail CIOBAN, 14.Vitus AMOUGUI, 16.Alexandru ANTONIUC, 27.Vadim DIJINARI

Antrenor: Vladimir GUDEV

 

Spartanii Sportul:, 12.Valentin MATVEEVICI, 3.Igor ARHIRII, 5.Alexei CIOPA, 6.Vasile LUCHIȚĂ, 11.Gheorghe SPÎNU, 14.Ocante George VIEIRIA TOTO, 16.Ion GHIMP, 17.Sorin CHELE, 19.Victor BEȘETI, 23.Pavel NAZARI, 24.Serghei ȚURCAN,

Rezerve: 1.Victor BUGA, 4.Marc Anderson KOUADJO, 8.Hamed Dublan SANE, 13.Roman ȘUMCHIN, 18.Gheorghe BRÂNZANIUC, 25.Nicolae ROTARU

Antrenor: Viorel COJOCARU

 

Deja tradiţional, intrarea la meciul de la Orhei va fi una gratuită.

 

Cele două echipe se întâlnesc pentru a doua oară în Super Liga naţională de fotbal. Pentru prima dată s-a întâmplat acest lucru pe 24 septembrie 2023. În etapa a 6-a, „vulturii roşii” s-au impus pe terenul „lanternei roşii” cu scorul de 2-1. În meciul de la Suruceni, gazdele de atunci au deschis scorul prin atacantul Roman Şumchin în minutul 27, iar orheienii au repurtat o victorie volitivă, graţie golurilor marcate de mijlocaşul Igor Lambarschi şi fundaşul Vladislav Zavalişca.

 

Înaintea acestui meci, formaţia Spartanii Sportul rămâne pe ultimul loc în clasament cu doar 2 puncte la activ. Echipa antrenată de Viorel Cojocaru a pierdut etapa trecută cu 1-5 pe teren propriu în faţa formaţiei CSF Bălţi şi şi-a diminuat substanţial şansele de a ajunge în faza a doua a campionatului.

 

De cealaltă parte, Milsami Orhei se află pe locul secund în clasament cu 25 de puncte la activ, la 6 lungimi de undă de liderul Sheriff. Formaţia lui Vladimir Gudev are acelaşi punctaj ca şi Zimbru Chişinău, însă gazdele de astăzi au de partea lor meciurile directe cu formaţia din capitală. Milsami nu a pierdut niciun meci la Orhei în această ediţie de campionat. „Vulturii roşii” au câştigat 5 partide, iar un meci l-au încheiat la egalitate. La acest capitol, cel al meciurilor jucate pe teren propriu, orheienii sunt la egalitate cu liderul Sheriff. Chiar etapa trecută, Milsami a învins acasă pe Dacia Buiucani cu scorul de 3-0.

Va fi totodată un duel al colegilor de la echipa naţională de tineret. Vladislav Zavalişca, Dan Lisu, Sorin Chele au fost coechipieri în meciul cu Gibraltarul de la Chişinău, iar acum vor fi adversari în meciul de la Orhei. Un alt jucător convocat de selecţionerul Ştefan Stoica, Vasile Luchiţa de la Spartanii Sportul a fost rezervă neutilizată.   

Şi dacă cei menţionaţi mai sus nu au avut motive de bucurie, atunci atacantul lui Milsami, Shakhrom Samiev, are un moral excelent. Acesta a jucat un rol crucial în victoria categorică a naționalei Tadjikistanului împotriva Pakistanului, scor 6-1, în cadrul calificărilor asiatice ale Campionatul Mondial din 2026. Samiev a intrat pe teren în minutul 68, iar în minutul 90+1 a marcat spectaculos, consolidând victoria echipei sale.

 

Un alt atacant al gazdelor, Radu Gînsari nu a înscris în ultimele patru meciuri de campionat. El a marcat ultima oară în victoria de la Orhei în faţa Zimbrului, scor 1-0. Ambele echipe vor aborda această partidă cu cei mai buni jucători ai lor. Asta deoarece Milsami şi Spartanii Sportul nu au jucători suspendaţi.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.