• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Naționala Moldovei a revenit acasă

22 noi 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Naționala Moldovei a revenit acasă, după meciul din deplasare cu Cehia. La aeroport, fotbaliștii au fost întâmpinați de către prieteni, rude, zeci de suporteri, dar și Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean. Selecționata noastră, sub timona lui Serghei Cleșcenco, a încheiat cu demnitate aceste preliminarii pentru Campionatul European. Pentru prima dată în istoria țării, tricolorii au ajuns să joace în ultima etapă, cu calificarea pe masă. 

 

„Am făcut tot posibilul. E ceva fantastic. Ne așteptam la un alt rezultat, dar sperăm că tot ce e mai bun abia urmează. Avem încă multe meciuri importante de jucat. ”, a ținut să precizeze antrenorul naționalei Moldovei, Serghei Cleșcenco.

 

„Sunt mândru să joc pentru Republica Moldova! Sunt mândru să port tricoul naționalei. Îmi pare rău că nu am reușit să fac mai multe în meciul cu Cehia.”, a menționat și fundașul naționalei, Vladislav Baboglo.

 

„Fotbalul e imprevizibil. În fotbal se întâmplă de toate, dar sperăm să mai avem ocazia să jucăm astfel de meciuri de calificare la Euro sau la Campionatul Mondial.”, susține și fundașul Veaceslav Posmac.

 

Meciul cu Cehia a fost ultimul pentru Moldova în preliminariile pentru EURO 2024. În clasamentul final, Naționala noastră s-a clasat pe locul 4 cu 10 puncte la activ. Albania și Cehia sunt echipele calificate la turneul final. 

Amintim că partida cu Cehia a fost a 281-a pentru Naționala Moldovei. Selecționata noastră a înregistrat 54 de victorii, 66 egalități și 161 de înfrângeri. Golaveraj: 222-473.