• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. FC Florești - FC Sheriff

12 noi 2023 de Reporter FMF

 

FC Florești şi Sheriff Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 13:00, în ultimul meci al etapei a 12-a din Super Liga. Partida de la Bender va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune We Sport.  

 

FC Florești - Sheriff Tiraspol

 

12 noiembrie. Tighina, stadion orășenesc

Arbitru: Ghenadie SIDENCO

Asistenți: Eugeniu STEFCIUC și Mihail BOIARINȚEV

Al 4-lea oficial: Roman JITARI

 

FC Florești: 1.Maxim BARDÎȘ, 3.Daniel MUNTEAN, 5.Oleg GAVRIȘEN, 10.Eugeniu REBENJA, 11.Dan PÎSLA, 19.Yaylan Mehmet BERKANT, 20.Igor CHIPERI, 21.Alexandru OSIPOV, 23.Vladislav BOICO, 55.Vladimir COVCENCO, 90.Nichita HOLODOV

Rezerve: 12.Maxim RAILEAN, 7.Maxim MIHALIOV, 27.Peter MASSAQUOI

Antrenor: Nicolai ȚURCAN

 

Sheriff Tiraspol: 13.Toni SILIC, 3.Didier Antonio BUENO PEREA, 8.Joao Paulo MOREIRA FERNANDES, 11.RICARDINHO, 12.Amadu Darankul ABDOUL MOUMOUNI, 14.Amine TALAL, 16.Konstantinos APOSTOLAKIS, 17.Jerome NGOM MBEKELI, 23.Cristian Camilo TOVAR ANGOLA, 28.Alejandro ARTUNDUAGA MENESES, 30.David AKPAN ANKEYE

Rezerve: 1.Andrei STRAISTARI, 4.Munashe GARANANGA, 10.Cedric BADOLO, 15.Gaby Junior KIKI, 18.Moussa KYABOU, 21.Cedric NGAH, 27. Vinicius DOS SANTOS DE OLIVEIRA PAIVA, 29.Vlad COLIȘ, 42.Konan Jaures-Ulrich LOUKOU

Antrenor: Roman PYLYPCHUK

 

Cele două formații s-au întâlnit până acum de 9 ori în Super Liga. De fiecare dată s-a impus campioana Republicii Moldova. Golaverajul general: 33-3. În tur, Sheriff s-a impus cu 5-1.  Este al cincilea meci ce se dispută la Bender între FC Floreşti şi Sheriff. „Viespile” s-au impus cu 1-0, 3-0, şi de două ori cu 3-1.

 

Cu 28 de puncte, Sheriff este liderul clasamentului Super Ligii cu două etape până la încheierea primei faze. „Galben-negrii” au pierdut doar 5 puncte din cele 33 puse în joc. Formaţia tiraspoleană a pierdut cu 0-2 partida din deplasare cu Milsami şi a remizat alb cu Petrocub pe teren propriu. Oaspeţii de astăzi sunt lideri la toate capitolele în clasamentul Super Ligii. Sheriff-ul are cel mai bun atac cu 28 de goluri şi cea mai bună defensivă, doar 4 goluri încasate.

 

Joi, 9 noiembrie, Sheriff a susţinut al patrulea meci din grupa G a Ligii Europei. „Viespile” au pierdut cu 1-2 pe terenul formaţiei elveţiene Servette Geneva, deşi au condus cu 1-0 până în minutul 84. În urma acestei înfrângeri, Sheriff-ul a rămas pe ultimul loc în grupă cu un singur punct la activ.

 

Va fi al şaptelea meci pentru Roman Pilipchuk pe banca campioanei Republicii Moldova. Antrenorul ucrainean a suferit o singură înfrângere, având alte 4 victorii şi un rezultat de egalitate. Tehnicianul de 56 de ani este un adept al sistemului de rotaţie. Cu el, la prima echipă au debutat tinerii Nichita Sandeţchi, Danila Forov, Toni Silic, Vlad Coliş, Roman Novicov şi Konan Loukou. Nu este exclus că cineva dintre aceştia să joace astăzi încă din primul minut.  

 

Roman Pilipchuk nu se va putea baza în acest meci pe Armel Zohouri. Fundaşul din Coasta de Fildeş este suspendat. Luvannor Henrique nu a jucat în meciul cu Servette Geneva din cauza unei accidentări şi rămâne de văzut dacă va evolua asăzi la Bender.

  

De partea cealaltă, FC Floreşti nu se află în cea mai bună formă sportivă. Echipa condusă de pe banca tehnică de Nicolai Ţurcan vine după 3 înfrângeri consecutive, iar aici se adaugă eliminarea din optimile de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom. Chiar şi aşa, FC Floreşti rămâne cu şanse reale de calificare în faza a doua a Super Ligii. Gazdele de astăzi au 7 puncte la activ, iar etapa viitoare vor juca pe terenul Daciei Buiucani.

 

Gazdele au şi probleme de lot. Din cauza cumului de cartonaşe galbene, nu vor putea juca fundaşul Igor Bondarenco şi mijlocaşul de creaţie Alexandru Suvorov. În schimb poate evolua Alexandru Osipov care a fost suspendat etapa trecută, când FC Floreşti a suferit o înfrângere categorică în faţa Petrocubului, scor 0-6. 

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.