• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. FC Petrocub - FC Florești

04 noi 2023 de Reporter FMF

 

Petrocub Hâncești şi FC Floreşti se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, în cel de-al doilea meci al etapei a 11-a din Super Liga, ediția 2023/2024. Partida de la Hânceşti va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md şi postul de televiziune We Sport

 

Petrocub Hîncești - FC Florești

 

4 noiembrie. Hîncești, stadion municipal

Arbitru: Viktor BUGENKO

Asistenți: Andrei BODEAN și Pavel GULEVICI

Al 4-lea oficial: Dumitru MUNTEAN

 

Petrocub Hîncești: 1.Silviu ȘMALENEA, 8.Dumitru DEMIAN,  9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 19.Mihail PLATICA, 20.Douanla Donalio MELACHIO, 21.Maxim POTÎRNICHE, 39.Teodor LUNGU, 66.Ion BORȘ, 73.Ioan Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN,

Rezerve: 12.Daniel VÎRLAN, 5.Cristian AXENTI, 7.Tudor BUTUCEL, 23.Mihail LUPAN, 24. Ianuș JAMAN, 37.Dan PUȘCAȘ, 78. Nicky CLEȘCENCO, 93.Contantin SANDU, 94.Corneliu COTOGOI, 97.Marius IOSIPOI

Antrenor: Andrei MARTIN

 

FC Florești: 1.Maxim BARDÎȘ, 6.Ivan VOROPAI, 9.Nicolai SOLODOVNICOV, 18.Nichita COVALI, 19.Yaylan Mehmet BERKANT, 20.Igor CHIPERI, 22.Nichita PICUS, 29.Evgheni OANCEA, 30.Igor BONDARENCO, 31.Danila IGNATOV, 90.Nichita HOLODOV

Rezerve: 12.Maxim RAILEAN, 3.Daniel MUNTEAN, 5.Oleg GAVRIȘEN, 7.Alexandr SUVOROV, 10.Eugeniu REBENJA, 11.Dan PÎSLA, 13.Stanislav IVANOV, 23.Vladislav BOICO, 27.Peter MASSAQUOI, 55.Vladimir COVCENCO

Antrenor: Nicolai ȚURCAN

 

Intrarea la meciul de la Hânceşti va fi gratuită.

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum în 14 meciuri directe și de fiecare dată echipa din Hâncești a obținut victoria. Ultima dată s-a întâmplat chiar în etapa a 4-a, când gazdele de astăzi s-au impus la Bender cu 1-0, prin golul marcat de Mihai Platica în minutul 46. Golaverajul general este de 48-9 în favoarea Petrocubului.  

 

Pentru prima dată formațiile au jucat în optimile de finală ale Cupei Moldovei, ediția 2018/2019. Petrocub a eliminat-o pe FC Florești după două victorii categorice: 10-2 pe teren propriu şi 6-1 în deplasare.

 

Petrocub s-a calificat deja în faza a doua a Super Ligii, însă forţează victoria pentru a se situa cât mai sus în clasamentul final după 14 etape. Acest lucru este important în vederea numărului de meciuri pe care urmează să le susţină o echipă pe teren propriu în primăvara anului 2024.

 

Formaţia lui Andrei Martin vine după 3 remize consecutive în campionat: 0-0 cu Sheriff în deplasare, 0-0 cu Dacia Buiucani pe teren propriu şi 1-1 cu Milsami la Orhei. În schimb, Petrocubul nu a avut probleme în optimile de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom. Elevii lui Andrei Martin au surclasat-o pe reprezentanta Ligii 1 Saksan Ceadîr-Lunga cu 9-1. Din nou a ieşit în evidenţă Mihai Platica. Acesta a marcat un hattrick. Celelalte goluri ale hânceştenilor au purtat semnăturile lui Dan Puşcaş şi Constantin Sandu, ambii cu câte două goluri, Vladimir Ambros, dar şi Dumitru Demian.

 

Petrocubul este una dintre cele mai puternice echipe din fotbalul moldovenesc, iar selecţionerul Serghei Cleşcenco a convocat 4 jucători de la vicecampioana Republicii Moldova pentru dubla cu Albania şi Cehia, ultimele două partide din preliminariile Campionatului European din 2024. Este vorba despre Ion Jardan, Sergiu Platica, Mihai Platica şi Ioan-Călin Revenco. La echipa U21, selecţionerul Ştefan Stoica i-a convocat pe Silviu Şmalenea şi Mihail Lupan în vederea partidei cu Gibraltar din preliminariile EURO 2025.

 

De partea cealaltă, FC Floreşti vine după două înfrângeri consecutive în campionat, însă rămâne pe locul 6, ultimul ce asigură prezenţa în faza a doua a Super Ligii. Oaspeţii de astăzi au fost eliminaţi însă din Cupa Moldovei Moldtelecom. FC Floreşti a pierdut de la Victoria, formaţie din Liga 1. Echipa lui Nicolai Ţurcan a cedat la penalty-uri cu 4-5, după ce timpul regulamentar şi cel suplimentar s-a încheiat 1-1.

 

Se pare că eliminarea din a doua competiţie ca valoare din fotbalul moldovenesc nu l-a întristat pe antrenorul echipei. Nicolai Ţurcan a declarat că pentru echipa sa, primordială este calificarea în faza a doua a Super Ligii. Oaspeţii nu se vor putea baza în acest meci pe Alexandru Osipov. Jucătorul de 23 de ani este suspendat. Autor a două goluri în această ediţie de campionat, Osipov a fost avertizat în minutul 76 al partidei pierdute cu CSF Bălţi, şi a acumulat deja 3 cartonaşe galbene în prima fază a Super Ligii.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.