• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Under 21. Lotul Moldovei pentru meciul cu Gibraltar

02 noi 2023 de Svetlana Tataru

Naționala de tineret a Moldovei va disputa în luna noiembrie cel de-al șaselea meci din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European de tineret din anul 2025. Tricolorii mici vor juca la Chișinău, cu selecționata din Gibraltar, pe 21 noiembrie. 

 

Iată lista jucătorilor convocați de selecționerul Ștefan Stoica pentru meciul cu Gibraltar:

Portar: Silviu Șmalenea (FC Petrocub), Victor Dodon (CS Dacia Buiucani), Roman Dumenco (FC Sheriff)

Fundaș: Cornelius Staver (F. C. Pescara, Italia), Doru Calestru (FC Akritas Chlorakas, Cipru), Cătălin Cucoș (FC Kolos Kovalivka, Ucraina), Iurie Iovu (FC NK Istra, Croația), Leo Saca (FC Barcelona, Spania)

Mijlocaș: Nichita Covali (FC Florești), Daniel Lisu, Vladislav Zavalișca (ambii, FC Milsami), Vicu Bulmaga (FC Isloch, Belarus), Vlad Railean, Mihai Morozan (ambii, FC Zimbru), Mihai Dolghi (FC Reșița, România), Sorin Chele (FC Spartanii), Vasile Bîtlan (CS Dacia Buiucani))

Atacant: Serghei Mișcov (FC Bălți), Ilie Botnari (CS Dacia Buiucani), Mihail Lupan (FC Petrocub), Vladimir Frate (FC Akritas Chlorakas, Cipru)

 

Amintim că Moldova a debutat cu dreptul în preliminariile Campionatului European, ediţia 2023-2025, învingând Gibraltar în deplasare cu 3-1. Reprezentativa noastră evoluează în grupa C, din care mai fac parte Țările de Jos, Suedia, Georgia, Macedonia de Nord și Gibraltar.

 

Echipa pregătită de selecționerul Ștefan Stoica a jucat 5 partide în această campanie:

Gibraltar - Moldova 1-3

Țările de Jos - Moldova 3-0

Moldova - Georgia 0-1

Suedia - Moldova 4-0

Moldova - Macedonia de Nord 2-1

 

După 5 etape, Moldova ocupă locul 4 în grupa C, cu 6 puncte, fiind depășită de Suedia șI Georgia care sunt la egalitate de puncte, 7 la activ, dar și de Țările de Jos, care au 12 puncte.

 

Calendarul meciurilor Naționalei U21 în preliminariile EURO 2025

 

Câștigătoarele celor 9 grupe preliminare și cele mai bune 3 echipe de pe locul 2 (nu se vor lua în calcul meciurile cu formația de pe locul 6) se vor califica la turneul final. Celelalte 6 echipe, care vor termina pe locul doi în grupe, vor juca în etapa play-off, în noiembrie 2024, și vor stabili ultimele 3 formații calificate la turneul final. Gazda turneului final, Slovacia, este calificată direct la EURO 2025.

foto: UEFA