• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

OFFS. Fotbalul, ca instrument de educație și coeziune socială

27 oct 2023 de Reporter FMF
GALERIE

Școala Deschisă a Fotbalului Distractiv (OFFS) a organizat recent un eveniment dedicat copiilor de la grădinița nr. 98 din Chișinău. Peste 20 de fetițe și băieți au avut ocazia să se familiarizeze cu fotbalul și să se distreze într-un mediu prietenos. Activitățile nu doar au introdus copiii în minunata lume a sportului-rege, ci i-a învățat și despre importanța colaborării în echipă, a disciplinei și a respectului față de ceilalți, folosind fotbalul ca instrument educativ.

 

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de către Svetlana Patraș, coordonator al CCPA/OFFS Moldova, Victor Mardari, asistent al coordonatorului CCPA/OFFS Moldova, Iana Pogareivici și Dana Chicu, instructori CCPA/OFFS.

 

OBIECTIVELE proiectului Open Fun Football Schools țin de promovarea:

- Co-existenței pașnice prin aproprierea oamenilor din diferite medii, facilitând astfel interacțiunea, dialogul, încrederea și cooperarea între comunitățile locale din Moldova;
- Egalității de gen, combaterea stereotipurilor bazate pe gen și încurajării bunăstării femeilor și participarea comunității prin sporirea și consolidarea participării active a fetelor și femeilor la fotbalul de mase/grassroots și în societatea civilă în general;
- Protecția copilului prin colaborare intersectorială, de a asigura un mediu protectiv și sigur pentru toți copiii care practică fotbalul în Moldova.

 

Școala Deschisă a Fotbalului Distractiv (OFFS) este un proiect important pentru promovarea fotbalului și practicarea lui de la vârste fragede. Evenimentele organizate în cadrul acestui proiect ne reamintesc de importanța sportului în creșterea unei societăți sănătoase și incluzive, de promovarea valorilor sociale și a echității în rândul copiilor.


Proiectul CCPA/OFFS este implementat în Republica Moldova din anul 2006. Începând cu 2009, CCPA / Open Fun Football Schools Moldova este susținut de Agenția Internaționala Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.