• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

Integritate. Angajamentul FMF împotriva manipulărilor în fotbal, la conferința internațională de la Riga

24 oct 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) continuă să-și susțină angajamentul ferm împotriva manipulărilor în fotbal, fapt subliniat și la cea de-a treia ediție a conferinței internaționale „Pentru un joc curat și corect”. Desfășurat la Riga (Letonia), evenimentul, organizat de Federația Letonă de Fotbal în colaborare cu un operator de jocuri de noroc interactiv din aceeași țară, a avut ca obiectiv abordarea problemelor legate de riscurile asociate cu jocurile de noroc în industria sportului. 

 

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la acest eveniment de Natalia Chiriac, consilieră în drept sportiv FMF. Ea a ținut un discurs în care a menționat eforturile și rezultatele obținute de FMF în ultimii ani în domeniul integrității în fotbal. Totodată, Natalia Chiriac a subliniat angajamentul FMF și al Moldovei în lupta globală împotriva interferențelor frauduloase din lumea sportului. 

 

Conferința a adunat mai mulți experți internaționali precum Jenna Ekström, manager de jocuri de noroc, Christofer Hagstedt, expert în industrie și dezvoltator de tehnologii de jocuri de noroc, și Rute Soares, specialist în siguranță și fair-play din partea Federației Portugheze de Fotbal. Împreună au dezbătut strategii și soluții pentru combaterea manipulării competițiilor sportive. 

 

Organizatorii și-au asumat misiunea de a sensibiliza și de a adresa, în mod comun, problemele legate de riscurile asociate cu betting-ul în sport. Aceștia au accentuat necesitatea promovării unui joc responsabil, pentru a menține integritatea competițiilor și pentru a proteja atât sportivii, cât și fanii.

 

Conferința reprezintă un pas important către crearea unei conștientizări globale cu privire la riscurile implicate și la modalitățile de prevenire a manipulării în sport.