• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Under 21. Moldova - Macedonia de Nord. În direct, 18:00, la We Sport TV

17 oct 2023 de Svetlana Tataru

Naționala de tineret Under 21 a Moldovei va juca în această seară cu selecționata similară a Macedoniei de Nord în cel de-al cincilea meci din calificările pentru Campionatul European din anul 2025. Partida se va disputa pe Stadionul Zimbru din Chișinău, de la ora 18:00 și va fi transmisă în direct de We Sport.

 

Detalii Online despre meci AICI.

 

Moldova și Macedonia de Nord se întâlnesc pentru a treia oară la nivel de echipe U21.

În campania de calificare pentru EURO 2002, tricolorii s-au impus, cu 3-0 pe teren propriu, dar au cedat în meciul retur cu 0-2. Bilanțul este de o victorie și o înfrângere pentru Moldova. Golaveraj: 3-2, în favoarea selecționatei noastre. 

 

Vezi Lotul Moldovei pentru meciul cu Macedonia de Nord.

 

Reprezentativa noastră evoluează în grupa C a preliminariilor Campionatului European, ediţia 2023-2025, din care mai fac parte Țările de Jos, Suedia, Georgia, Macedonia de Nord și Gibraltar.

Echipa antrenată de Ștefan Stoica a debutat cu dreptul în competiție, învingând Gibraltar în deplasare cu 3-1, dar a cedat în Țările de Jos cu 0-3. Primul meci de acasă, tricolorii mici l-au disputat pe 12 septembrie împotriva echipei similare a Georgiei. Partida de pe stadionul Zimbru din Chișinău s-a încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea oaspeților. Moldova a fost învinsă și de Suedia în meciul de pe Falkenberg Arena, cu 4-0. La moment, Națională Moldovei U21 are 3 puncte după 4 jocuri și ocupă locul 5 în grupă.

 

Click pentru Calendarul meciurilor Naționalei U21 în preliminariile EURO 2025

 

Câștigătoarele celor 9 grupe preliminare și cele mai bune 3 echipe de pe locul 2 (nu se vor lua în calcul meciurile cu formația de pe locul 6) se vor califica la turneul final. Celelalte 6 echipe, care vor termina pe locul doi în grupe, vor juca în etapa play-off, în noiembrie 2024, și vor stabili ultimele 3 formații calificate la turneul final. Gazda turneului final, Slovacia, este calificată direct la EURO U21 2025.