• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 15:00. Spartanii Sportul - FC Florești

08 oct 2023 de Reporter FMF

 

CSF Spartanii Sportul şi FC Florești se întâlnesc astăzi, de la ora 15:00, în cel de-al treilea meci al etapei a 8-a a Super Ligii. Partida de la Suruceni va fi transmisă de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune We Sport.

 

Spartanii Sportul - FC Florești

 

8 octombrie. Suruceni, stadionul sătesc

Arbitru: Igor BOȘCA

Asistenți: Denis OALĂ și Nicolae MACARI

Al 4-lea oficial: Ivan TUDOS

 

Spartanii Sportul Selemet: 1.Victor BUGA, 2.Daniel MOISEI, 4.Kouadjo Marc ANDERSON, 5.Alexei CIOPA, 6.Vasile LUCHIȚĂ, 8.Marin STAN, 10.Gheorghe ANDRONIC, 11.Gheorghe SPÎNU, 14.Ocante George VIEIRIA TOTO, 16.Ion GHIMP, 17.Sorin CHELE

Rezerve: 12.Valentin MATVEEVICI, 3.Igor ARHIRII, 15.Hamed Dublan SANE, 18.Gheorghe BRÂNZANIUC, 23.Pavel NAZARI, 24.Serghei ȚURCAN, 25.Nicolae ROTARU

Antrenor: Vlad GOIAN

 

FC Florești:  12.Maxim RAILEAN, 6.Ivan VOROPAI, 7.Alexandr SUVOROV, 9.Nicolai SOLODOVNICOV, 10.Eugeniu REBENJA, 17.Artiom BILINSCHII, 20.Igor CHIPERI, 21.Alexandru OSIPOV, 22.Nichita PICUS, 29.Evgheni OANCEA, 30.Igor BONDARENCO

Rezerve: 1.Maxim BARDÎȘ, 2.Cristian URSU, 3.Daniel MUNTEAN, 5.Oleg GAVRIUȘEN, 13.Stanislav IVANOV, 18.Nichita COVALI, 23.Vladislav BOICO, 55.Vladimir COVCENCO, Nichita HOLODOV

Antrenor: Nicolai ȚURCAN

 

Adversarele de astăzi au disputat 5 meciuri directe, 4 în Liga 1 şi unul în Super Liga. De fiecare dată s-a impus formația de la Nordul Moldovei. În eşalonul de elită, FC Floreşti a învins pe CSF Spartanii Sportul cu 4-0. În meciul jucat la Bender pe 5 august 2023, Maxim Mihaliov, Danila Ignatov, şi de două ori Nicolai Solodovnicov au înscris pentru echipa condusă de pe banca tehnică de Nicolai Ţurcan.

 

Gazdele de astăzi au impresionat în ultimele două etape. Formaţia lui Vlad Goian a fost o nucă extrem de tare. CSF Spartanii Sportul a condus pe Milsami, şi putea obţine un punct, însă cu 5 minute până la final, a încasat golul de 1-2.

 

Etapa trecută, nou-promovata în Super Liga a evoluat pe alocuri de la egal la egal în partida cu Petrocub Hânceşti. Chiar dacă a pierdut cu 2-3, Spartanii Sportul a ţinut în şah vicecampioana Republicii Moldova la ea acasă.

 

Chiar dacă a adunat doar un singur punct în 7 runde, formaţia din Selemet a demonstrat că îşi merită din plin locul pe prima scenă a fotbalului moldovenesc, iar meciul în companiei echipei FC Floreşti poate conta enorm în economia finală a primei faze a campionatului. Asta deoarece între cele două formaţii este o diferenţă de 3 puncte în favoarea echipei din nordul ţării.

 

De partea cealaltă, FC Floreşti arată diferit în comparaţie cu ediţia 2021/2022, când sub comanda lui Iurie Groşev, aceasta a fost o adevărată ciucă a bătăilor. Schimbarea siglei şi a echipamentului a fost de bun augur, iar antrenorul de 37 de ani Nicolai Ţurcan a închegat o echipă competitivă, alcătuită din jucători tineri şi fotbalişti experimentaţi. Nicolai Solodovnicov sau Nichita Picus armonizează cu Maxim Mihaliov sau Alexandru Suvorov.

 

FC Floreşti a pierdut etapa trecută în deplasare, scor 1-2 în faţa lui Milsami Orhei, iar antrenorul Nicolai Ţurcan a rămas mulţumit de prestaţia elevilor săi spunând că „roş-negrii” au făcut cea mai bună partidă din această ediţie de campionat,

 

Interesant este faptul că deşi se află în clasament sub Dacia Buiucani şi CSF Bălţi, FC Floreşti are mai multe goluri marcate, 10 la număr, jumătate dintre ele au purtat semnătura lui Nicolai Solodovnicov. În clasamentul golgheterilor, atacantul de 23 de ani are acelaşi număr de goluri marcate ca şi Amine Talal de la Sheriff.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.