• Fii alături de Echipa Țării

Programul Playmakers. Start sesiunilor de toamnă

03 oct 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal continuă să inspire fetițele să îndrăgească fotbalul și activitățile fizice, prin basmele Disney, în cadrul proiectului UEFA Playmakers, implementat în instituțiile de învățământ din Republica Moldova. 

 

Proiectul dedicat dezvoltării fotbalului feminin a luat startul în luna septembrie și va continua până în noiembrie. Mottoul activităților din această ediție este despre „Super putere”, ce are la bază povestea din filmul „Incredibilii 2”! Cu ajutorul personajelor care dețin super puteri, fetițele descoperă lumea fotbalului, socializează și formează noi prietenii.

 

Din decembrie va fi anunțată o nouă rundă de înscriere pentru centrele care vor dori să se implice în acest proiect deosebit. Sper că tot mai multe echipe și cluburi de fotbal feminin să beneficieze de această posibilitate unică”, a declarat Natalia Ceban, coordonatoarea proiectului Playmakers.

 

În primele sesiuni, Playmakers se concentrează pe consolidarea încrederii fetelor în acțiunile lor, încurajând gândirea creativă și socializarea. Ședințele ulterioare sunt despre abilitățile de bază ale fotbalului, dar programul continuă să pună accentul pe distracția sportivă.

 

UEFA Playmakers este un sistem unic de antrenament conceput pentru a atrage și implica cât mai multe fete în fotbal prin mișcare, jocul și renumitele în întreaga lume povestiri Disney. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății.