• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

FMF, în colaborare cu CNA și PNIS - Campanie de informare și combatere a corupției în sport

29 sep 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Departamentul de Integritate al FMF, în colaborare cu Centrul Național Anticorupție (CNA) și Platforma Națională pentru Integritate în Sport (PNIS), având în vedere instruirile anti-match fixing și anti-mită planificate pentru anul 2023, au lansat campania de informare și avertizare cu scopul de a promova, proteja și gestiona alertele referitoare la corupție și manipularea competițiilor sportive.

 

În acest sens, au fost efectuate vizite la Federația de Baschet din Moldova, Federația Națională de Tenis din Moldova, precum și la Asociația Națională a Jucătorilor de Tenis de Masă din Moldova. Inițiativa face parte a planului de acțiune și instruire inițiat de PNIS, care vizează formarea delegaților de integritate în probleme legate de manipularea competițiilor sportive în diverse federații sportive.

Prin intermediul instruirilor și a formării oferite, cei implicați în competițiile sportive au dobândit o mai bună înțelegere a modului în care pot motiva sportivii, arbitrii, antrenorii și personalul să raporteze activități suspecte legate de manipularea și corupția în sport, cu scopul de a proteja integritatea propriului lor sport, pe care îl iubesc și îl susțin.


Campania face parte din proiectul Erasmus+ MotivAction, care adună șapte platforme naționale și organizații reprezentative ale părților interesate din sport (EU Athletes, IFSO - International Federation for Sports Officials, International Council for Coaching Excellence), în colaborare cu UEFA, Consiliul Europei, dar și cu un grup multidisciplinar de experți internaționali.