• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin. Declarațiile antrenorului Nicolae Bunea după meciul cu Malta

27 sep 2023 de Svetlana Tataru

Declarațiile antrenorului echipei naționale feminine a Moldovei, Nicolae Bunea, după cel de-al doilea meci din cadrul preliminariilor Ligii Națiunilor 2023/24. Partida disputată pe stadionul Centenary din Ta' Qali s-a încheiat cu victoria țării-gazdă, Malta, scor 2-0.

 

Suntem conștienți că am întâmpinat unele provocări, iar scorul final de 2-0 în favoarea Maltei nu reflectă pe deplin ceea de ce suntem capabili să realizăm. Cu toate acestea, există aspecte pozitive care trebuie evidențiate. Unul dintre ele este progresul pe care l-am făcut în ceea ce privește controlul balonului. Cu siguranță, avem de lucrat la fazele ofensive. Ne-a lipsit puțin forța în atac, dar suntem determinați să lucrăm la acest aspect și să punem mai multă presiune pe adversar. Sunt extrem de mândru de prestația fetelor în acest meci. Au arătat că au potențialul de a face un joc frumos. Trebuie să continuăm să lucrăm la inițierea atacului și să consolidăm nivelul jocului de la mijloc în sus. Răbdarea este esențială în dezvoltarea echipei noastre, iar încrederea fetelor în ceea ce facem este foarte importantă. Cu efort continuu și determinare, ne vom îmbunătăți evoluțiile de la meci la meci. Am început partida pe ploaie, dar asta nu ne-a speriat. Indiferent de condițiile meteorologice, suntem determinați să jucăm fotbal și să ne concentrăm pe performanța noastră. Problema principală în acest meci a fost reprezentată de cele două greșeli în apărare care ne-au costat două goluri și jocul ofensiv de la mijloc în sus. Este normal ca fetele să simtă dezamăgire după o înfrângere, dar trebuie să înțelegem că suntem în proces de consolidare a echipei. Sunt la al patrulea meu meci ca antrenor al naționalei feminine, iar procesul de construire a unei echipe puternice necesită timp. Mă bucur să văd că fetele înțeleg importanța a ceea ce facem. Sper că direcția aleasă de noi va fi cea corectă. Comparând meciul din această seară cu partida cu Andorra, observăm progrese semnificative. În această seară am jucat și am lucrat. Pentru prima repriză le mulțumesc enorm fetelor! E nevoie ca să lucrăm pentru această stabilitate până la final de meciuri. Cu toate acestea, am avut câteva schimbări în timpul partidelor din cauza unor accidentări pe teren pe care încă le analizăm gravitatea. Irina Topal, autoarea golului din meciul cu Andorra, e un jucător-cheie în echipa noastră. Probabil că și ieșirea ei de pe teren a influențat rezultatul jocului. Vreau să menționez și gestul Maltei pentru Violeta Mițul, care a fost excepțional. Asemenea momente ne arată că fotbalul poate aduce oamenii împreună, indiferent de rezultatul final al meciului.”, 

a declarat selecționerul Nicolae Bunea pentru fmf.md.

 

Amintim că Moldova face parte din Liga C, grupa C1 a preliminariilor Ligii Națiunilor, ediția 2023/24, alături de Andorra, Letonia și Malta. 

Următorul meci, echipa noastră îl va juca în deplasare, pe 27 octombrie, în Letonia. Moldova va întâlni formația similară a țării-gazdă. Partida este programată pentru ora 14:30 pe stadionul The Zemgale Olympic Center, din Jelgava.