• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Under 17. Turneul de calificare la EURO începe miercuri

26 sep 2023 de Sandu Grecu

Miercuri, 27 septembrie, în Republica Moldova va lua startul turneul de calificare pentru Campionatul European de fotbal 2024, rezervat juniorilor de până la 17 ani. La competiția din acest an, în grupa a 2-a, vor participa 4 echipe: Moldova, Suedia, Polonia și Letonia. Naționala Moldovei va juca primul meci cu selecționata Suediei, pe stadionul Zimbru-2 din capitală, pe 27 septembrie, de la ora 16:00. Intrarea pentru spectatori la stadion va fi liberă. 

 

Echipa Moldovei U17 (vezi lotul AICI) va susține toate cele 3 meciuri pe stadionul Zimbru-2 din capitală. Alte 3 partide de la acest turneu se vor disputa pe stadionul din Orhei. Site-ul nostru, fmf.md va relata informații de la meciuri în timp real. 

 

Astfel, toate partidele Moldovei vor fi transmise Live pe siteul nostru FMF.md și pe canalul TV WE SPORT.

Celelalte 3 meciuri vor putea fi urmărite pe canalul de Youtube al FMF.   

 

Programul complet al turneului îl găsiți aici:

27 septembrie 2023: 

Suedia – MOLDOVA (stadionul Zimbru-2, Chișinău) 

Letonia - Polonia (Orhei)

30 septembrie 2023: 

Suedia – Letonia (Orhei) 

Polonia - MOLDOVA (Chișinău)

3 octombrie 2023: 

Polonia – Suedia (Orhei) 

MOLDOVA - Letonia (Chișinău)

 

Toate partidele vor începe la ora 16:00

 

Amintim că forul european a încredințat Federației Moldovenești de Fotbal organizarea turneului de calificare pentru Campionatul European U17 pentru al doilea an consecutiv.

 

În etapa de elită se vor califica primele două echipe din fiecare grupă și cinci selecționate de pe locul trei, cu cele mai bune rezultate înregistrate în meciurile directe cu primele două clasate din cele 13 grupe. Țările de Jos sunt deja calificate direct în etapa de elită, având cel mai bun rating UEFA la această categorie de vârstă.

Gazda turneului final, Cipru, este calificată direct la EURO 2024.