• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Cătălin Carp, gol și eliminare în campionatul României

24 sep 2023 de Sandu Grecu

Internaționalul moldovean Cătălin Carp a marcat al doilea său gol pentru echipa UTA Arad în campionatul României. Într-un meci cu Botoșani, contând pentru etapa a 10-a din Superliga românească, mijlocașul moldovean a egalat la 1 în minutul 48, după ce a fost introdus pe teren la pauză. Jucătorul nostru a primit cartonaș roșu direct în minutul 82 pentru lovirea intenționată a adversarului cu piciorul. Partida Botoșani - UTA s-a încheiat la egalitate 2-2. UTA Arad ocupă locul 14 din 16 participante, cu 8 puncte acumulate în 9 meciuri.

 

Vă reamintim, Cătălin Carp a semnat pe 18 iunie un contract cu UTA Arad valabil pe un an cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Este al cincilea club din România pentru mijlocașul de 29 de ani. În perioada 2014-2022 el a mai evoluat la CFR Cluj, FCSB, Viitorul Constanța și Dinamo București. Cu Viitorul a câștigat titlul de campion în 2017.  

 

Născut pe 20 octombrie 1993, Cătălin Carp a jucat în sezonul trecut în campionatul Rusiei, la FC UFA (23 meciuri). La începutul carierei sale, el mai evoluat la granzii din Ucraina, Șahtior Donețk și Dinamo Kiev, mai mult la echipe de juniori sau tineret, dar și la Tambov, Rusia.

 

Pentru Naționala Moldovei Cătălin Carp a jucat 36 de meciuri și a marcat 2 goluri.