• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Moldova a învins Azerbaidjan și și-a păstrat locul în Divizia A

24 sep 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a învins astăzi selecționata Azerbaidjanului în ultimul meci din faza play-out a Diviziei A de la Euro Beach Soccer League 2023. Timpul regulamentar s-a încheiat cu scorul de 4-4. Învingătoarea s-a decis la loviturile de departajare. Echipa noastră s-a impus cu 4-1. Tricolorii s-au clasat pe poziția 13 și și-au păstrat astfel locul în elita fotbalului pe plajă european.  

     

Moldova – Azerbaidjan 4-4, 4-1

Au marcat: Alexandru Sîrghi (2), Eugeniu Borovschi (19, 27), Dumitru Graur (35)  / Sabir (8), Orkhan Mammadov (16, 23, 34 )

Cartonașe galbene: Amid Nazarov (28), Huseyn Akhundov (35)

24 septembrie. Ora 11.15. Spiaggia del Lido di Alghero (Italia)

 

Moldova: Ruslan Istrati, Dumitru Graur, Nicolae Garanovschi, Grigore Cojocari, Nicolae Ignat, Artiom Turta, Alexandru Sîrghi, Alexandru Eremia, Eugeniu Borovschi, Toader Vieru, Stanislav Moraru, Ion Canciuc

Antrenor: Ruslan Pernai

 

Azerbaidjan: Tural, Kamran, Huseyn Akhundov, Isa Zeynalli, Amid Nazarov, Sabir, Elchin, Vagif, Orkhan Mammadov, Ramil, Jomard, Elshad

Antrenor: Zeynal Zeynalov

    

În faza play-out, Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a fost învinsă în primul meci de selecționata Greciei, 2-2, 5-4 la lovituri de departajare. Tricolorii au câștigat apoi al doilea meci cu selecționata Franței cu scorul de 3-2.

 

Tot astăzi se va juca finala EBSL 2023. Pentru titlul de campioană se vor duela Italia și Spania, iar pentru locul 3 - Belarus și Portugalia. Amintim că Moldova a jucat contra Italiei și Belarusului în faza grupei A.

 

Programul tuturor partidelor din această competiție îl găsiți aici.