• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Moldova - Azerbaidjan

24 sep 2023 de Svetlana Tataru

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei va juca în această dimineață ultimul meci din faza play-out a Diviziei A de la Euro Beach Soccer League 2023. Echipa noastră se va confrunta cu selecționata similară a Azerbaidjanului, pe Spiaggia del Lido di Alghero, din Alghero (Italia), de la ora 11.15. Naționala va juca în această etapă a competiției pentru evitarea retrogradării în Divizia B.  

 

INFO text în regim Live despre meci, clic AICI

 

Lotul convocat de selecționerul Ruslan Pernai pentru acest turneu este format din următorii jucători:

Ruslan Istrati, Dumitru Graur, Nicolae Garanovschi, Grigore Cojocari, Nicolae Ignat, Artiom Turta, Alexandru Sîrghi, Alexandru Eremia, Eugeniu Borovschi (toți, NISTRU Chișinău), Toader Vieru, Stanislav Moraru (ambii, FC Budești), Ion Canciuc (Atlant Chișinău)

 

În meciul de debut de la Euro Beach Soccer League (EBSL) 2023, competiție echivalentă Campionatului European de fotbal, naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a cedat în fața selecționatei din Belarus. Echipa noastră a pierdut cu scorul de 9-1. Nicolae Ignat a marcat în ultimul minut al partidei de pe Spiaggia del Lido di Alghero.

Moldova a fost învinsă și în cel de-al doilea meci din cadrul EBSL, de selecționata Italiei, într-o partidă ce s-a încheiat cu scorul de 8-2 în favoarea țării-gazdă. Nicolae Ignat și Dumitru Graur au marcat pentru naționala noastră în minutul 19 și respectiv, minutul 30.

Selecționata noastră s-a impus în ultimul meci din faza grupelor. Moldova a câștigat partida cu Grecia, cu scorul de 5-3, prin reușitele lui Grigore Cojocari (3), Ruslan Istrati (4), Artiom Turta (19), Nicolae Garanovschi (23) și Dumitru Graur (36).

 

Moldova a încheiat faza grupei A pe locul 3 în Divizia A. Clasamentul competiției îl puteți vedea aici.

   

În sferturile de finală au acces primele 2 echipe cu cele mai bune rezultate din fiecare grupă. Astfel, doar 8 formații au continuat lupta pentru titlul de campioană. Moldova va disputa 3 partide pentru a-și păstra locul în elita fotbalului pe plajă european, cu selecționatele Greciei, Azerbaidjanului și Franței. Două echipe clasate pe ultimele două locuri în Divizia A vor retrograda în Divizia B.

 

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a fost învinsă vineri, 22 septembrie, în primul meci din faza play-out a Diviziei A de la Euro Beach Soccer League 2023. Echipa antrenată de Ruslan Pernai a cedat în fața selecționatei Greciei. Timpul regulamentar s-a încheiat cu scorul de 2-2. Învingătoarea s-a decis la loviturile de departajare. Grecia s-a impus cu 5-4. Tricolorii însă au câștigat în meciul din 23 septembrie în fața Franței, cu scorul de 3-2.

 

Tot astăzi se va juca finala EBSL 2023. Pentru titlul de campioană se vor duela Italia și Spania, iar pentru locul 3 - Belarus și Portugalia. Amintim că Moldova a jucat contra Italiei și Belarusului în faza grupei A.

 

Programul tuturor partidelor din această competiție îl găsiți aici.

foto: Beach Soccer Worldwide