• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Moldova, o nouă victorie la Euro Beach Soccer League 2023

23 sep 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a învins astăzi selecționata Franței în cel de-al doilea meci din faza play-out a Diviziei A de la Euro Beach Soccer League 2023. Echipa noastră s-a impus cu scorul de 3-2, prin reușitele lui Grigore Cojocari, Eugeniu Borovschi și Stanislav Moraru. Naționala noastră joacă în această etapă a competiției pentru evitarea retrogradării în Divizia B.  

    

Moldova - Franța 3-2

Au marcat: Grigore Cojocari (18), Eugeniu Borovschi (20), Stanislav Moraru (31) / Jérémy Bru (12, 18)

Cartonașe galbene: Alexandru Eremia (27) / Kylian Varrel (30)

 

23 septembrie. Ora 17.45. Spiaggia del Lido di Alghero, Terenul 2 (Italia)

Arbitru: Jose Alberto Pardeiro Puente (Spania)

 

Moldova: Ruslan Istrati, Dumitru Graur, Nicolae Garanovschi, Grigore Cojocari, Nicolae Ignat, Artiom Turta, Alexandru Sîrghi, Alexandru Eremia, Eugeniu Borovschi, Toader Vieru, Stanislav Moraru, Ion Canciuc

Antrenor: Ruslan Pernai

 

Italia: Brotini, Artuphel Alexandre, Gharbi, Hugo Lefebvre, Anthony Constant, Kylian Varrel, Lucas Drouillet, Samir Belamri, Théo Guerin, Jérémy Bru, Anthony Barbotti, Quentin Gosselin.

Antrenor: Claude Barrabe

 

În meciul de debut din faza grupelor Euro Beach Soccer League (EBSL) 2023, competiție echivalentă Campionatului European de fotbal, naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a cedat în fața selecționatei din Belarus. Echipa noastră a pierdut cu scorul de 9-1. Nicolae Ignat a marcat în ultimul minut al partidei de pe Spiaggia del Lido di Alghero.

Moldova a fost învinsă și în cel de-al doilea meci din cadrul EBSL, de selecționata Italiei, într-o partidă ce s-a încheiat cu scorul de 8-2 în favoarea țării-gazdă. Nicolae Ignat și Dumitru Graur au marcat pentru naționala noastră în minutul 19 și respectiv, minutul 30.

Selecționata noastră s-a impus în ultimul meci din faza grupelor. Moldova a câștigat partida cu Grecia, cu scorul de 5-3, prin reușitele lui Grigore Cojocari (3), Ruslan Istrati (4), Artiom Turta (19), Nicolae Garanovschi (23) și Dumitru Graur (36).

 

Moldova a încheiat faza grupei A pe locul 3 în Divizia A. Clasamentul competiției îl puteți vedea aici.

   

În sferturile de finală au acces primele 2 echipe cu cele mai bune rezultate din fiecare grupă. Astfel, doar 8 formații continuă lupta pentru titlul de campioană.

Moldova va disputa 3 partide pentru a-și păstra locul în elita fotbalului pe plajă european, cu selecționatele Greciei, Azerbaidjanului și Franței. Două echipe clasate pe ultimele două locuri în Divizia A vor retrograda în Divizia B.

 

Amintim că naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a fost învinsă vineri, 22 septembrie, în primul meci din faza play-out a Diviziei A de la Euro Beach Soccer League 2023. Echipa antrenată de Ruslan Pernai a cedat în fața selecționatei Greciei. Timpul regulamentar s-a încheiat cu scorul de 2-2. Învingătoarea s-a decis la loviturile de departajare. Grecia s-a impus cu 5-4. 

 

Pentru naționala noastră urmează meciul cu Azerbaidjan, duminică, 24 septembrie.

 

Programul tuturor partidelor în care va evolua selecționata noastră în această competiție îl găsiți aici.