• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

OFFS. Ziua Internațională a Păcii la Ceadîr-Lunga

25 sep 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

De Ziua Internațională a Păcii, celebrată anual la 21 septembrie, echipa proiectului Open Fun Football Schools a organizat la Ceadir Lunga o serie de evenimente pentru copii din regiune, inclusiv pentru cei cu cerințe educaționale speciale (CES) cu scopul de a atrage atenția asupra importanței păcii în societate și de a mobiliza oamenii să acționeze în comun, pentru un viitor pașnic și stabil.

 

În cadrul acestora s-au desfășurat mai multe activități sportive, conform programului Open Fun Football Schools, care au drept obiectiv îmbunătățirea coeziunii și a coexistenței pașnice a comunitățili din Republica Moldova. De asemenea, a fost inclus program cultural cu muzică, dansuri tradiționale și socializare despre importanța păcii în lumea contemporană.

 

Printre oaspeții de onoare ai evenimentului s-au numărat reprezentanții Ambasadei Suediei la Chișinău, precum: Emma Ernfors-Hojer, Control Office, Agenția Internațională Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), Tatiana Lungu, Programme Officer Rule of Law/Human Rights, Samuel Smith, dar și primarul de Ceadîr – Lunga, Anatolii Topal și Neli Lelenco, Șef al Direcției Ordine Publică a Inspectoratului Național de Securitate Publică.

  

Buna desfășurare a activităților a fost asigurată de către Svetlana Patraș, coordonator al CCPA/OFFS Moldova, Victor Mardari, asistent al coordonatorului CCPA/OFFS Moldova, Olena Hasta, Tatiana Cunceva și Oxana Spătaru, instructori CCPA/OFFS, dar și zeci de voluntari și antrenori.  

 

Proiectul OFFS este implementat în țara noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, OFFS este susținut de Agenția Internațională Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.