• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin. Declarațiile antrenorului Nicolae Bunea după meciul cu Andorra

22 sep 2023 de Svetlana Tataru

Declarațiile antrenorului echipei naționale feminine a Moldovei, Nicolae Bunea, după primul meci din cadrul preliminariilor Ligii Națiunilor 2023/24. Partida disputată la Complexul Sportiv Raional Orhei s-a încheiat cu victoria selecționatei din Andorra, scor 2-1. Pentru naționala noastră a marcat Irina Topal.

 

 ”Am avut un meci bun astăzi, dar, din păcate, rezultatul nu a fost în favoarea noastră. Cred că nu am meritat înfrângerea. Prima repriză a fost excelentă, am jucat foarte bine și am exercitat presiune asupra adversarei. Cu toate acestea, două greșeli ne-au adus 2 goluri. Sunt încântat să văd cât de dedicate sunt fetele noastre în ceea ce fac. Avem jucătoare de performanță, tinere și pline de potențial.

Urmează cinci meciuri și cred că, pas cu pas, vom deveni mai buni. A fost o pierdere importantă pentru noi absența jucătoarelor - cheie, Natalia Muntean și Carolina Țabur. Cu ele în echipă, cred că am fi întors rezultatul în favoarea noastră. Există momente pe care nu le putem schimba, dar ne concentrăm pe partida cu Malta. Vom analiza prestația de astăzi pentru a evita aceleași greșeli pe viitor. Urmează o zi întensă de recuperare și cel mai probabil vom face o rotație în echipă pentru primul 11 în meciul cu Malta. 
Fetele noastre au dedicat acest meci Violetei Mițul. Au promis că vor marca și s-au ținut de cuvânt!”

a declarat selecționerul Nicolae Bunea pentru fmf.md

 

Următorul meci, echipa noastră îl va juca în deplasare, pe 26 septembrie, în Malta. Moldova va întâlni formația similară a țării-gazdă. Partida este programată pentru ora 21:00 pe stadionul Centenary din Ta' Qali.