• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Moldova a cedat în primul meci din faza play-out de la EURO 2023

22 sep 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a fost învinsă astăzi în primul meci din faza play-out a Diviziei A de la Euro Beach Soccer League 2023. Echipa noastră a cedat în fața selecționatei Greciei. Timpul regulamentar s-a încheiat cu scorul de 2-2. Învingătoarea s-a decis la loviturile de departajare. Grecia s-a impus cu 5-4. Naționala noastră joacă în această etapă a competiției pentru evitarea retrogradării în Divizia B.  

   

Grecia – Moldova 2-2, 5-4

22 septembrie. Ora 16:30. Spiaggia del Lido di Alghero, Terenul 2 (Italia)

Au marcat: Michail Lympousis (20), Dimitrios Alexandros Mikelatos (28) / Nicolae Ignat (3, 12)

  

Grecia: Lamion Letso, Stratis Stratis, Konstantinos Koukovinis, Ioannis Skourtas, Adam Tsekouras, Spyridon Evangelos Gkritzalis, Theofilos Triantafyllidis, Dimitrios Alexandros Mikelatos, Michail Lympousis, Andreas Katsoulis, Georgios Karakasis, Dimitrios Paloumpis

Antrenor: Stefanos Soilemes

 

Moldova: Ruslan Istrati, Dumitru Graur, Nicolae Garanovschi, Grigore Cojocari, Nicolae Ignat, Artiom Turta, Alexandru Sîrghi, Alexandru Eremia, Eugeniu Borovschi, Toader Vieru, Stanislav Moraru, Ion Canciuc

Antrenor: Ruslan Pernai

 

În meciul de debut din faza grupelor Euro Beach Soccer League (EBSL) 2023, competiție echivalentă Campionatului European de fotbal, naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a cedat în fața selecționatei din Belarus. Echipa noastră a pierdut cu scorul de 9-1. Nicolae Ignat a marcat în ultimul minut al partidei de pe Spiaggia del Lido di Alghero.

Moldova a fost învinsă și în cel de-al doilea meci din cadrul EBSL, de selecționata Italiei, într-o partidă ce s-a încheiat cu scorul de 8-2 în favoarea țării-gazdă. Nicolae Ignat și Dumitru Graur au marcat pentru naționala noastră în minutul 19 și respectiv, minutul 30.

Selecționata noastră s-a impus în ultimul meci din faza grupelor. Moldova a câștigat partida cu Grecia, cu scorul de 5-3, prin reușitele lui Grigore Cojocari (3), Ruslan Istrati (4), Artiom Turta (19), Nicolae Garanovschi (23) și Dumitru Graur (36).

 

Moldova a încheiat faza grupei A pe locul 3 în Divizia A. Clasamentul competiției îl puteți vedea aici.

   

În sferturile de finală au acces primele 2 echipe cu cele mai bune rezultate din fiecare grupă. Astfel, doar 8 formații continuă lupta pentru titlul de campioană.

Moldova va disputa 3 partide pentru a-și păstra locul în elita fotbalului pe plajă european, cu selecționatele Greciei, Azerbaidjanului și Franței. Două echipe clasate pe ultimele două locuri în Divizia A vor retrograda în Divizia B.

 

Pentru naționala noastră urmează meciul cu Franța, sâmbătă, 23 septembrie și cu Azerbaidjan, pe 24 septembrie. 

 

Programul tuturor partidelor în care va evolua selecționata noastră în această competiție îl găsiți aici.