• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Grecia - Moldova

22 sep 2023 de Svetlana Tataru

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei va juca astăzi primul meci din faza play-out a Diviziei A de la Euro Beach Soccer League 2023. Echipa noastră se va confrunta, din nou, cu selecționata similară a Greciei, pe terenul 2 al Spiaggia del Lido di Alghero, din Alghero (Italia), de la ora 16:30. Naționala va juca în această etapă a competiției pentru evitarea retrogradării în Divizia B.  

  

Grecia - Moldova

22 septembrie. Ora 16:30. Spiaggia del Lido di Alghero, Terenul 2 (Italia)

  

Grecia: Lamion Letso, Stratis Stratis, Konstantinos Koukovinis, Ioannis Skourtas, Adam Tsekouras, Spyridon Evangelos Gkritzalis, Theofilos Triantafyllidis, Dimitrios Alexandros Mikelatos, Michail Lympousis, Andreas Katsoulis, Georgios Karakasis, Dimitrios Paloumpis

Antrenor: Stefanos Soilemes

 

Moldova: Ruslan Istrati, Dumitru Graur, Nicolae Garanovschi, Grigore Cojocari, Nicolae Ignat, Artiom Turta, Alexandru Sîrghi, Alexandru Eremia, Eugeniu Borovschi, Toader Vieru, Stanislav Moraru, Ion Canciuc

Antrenor: Ruslan Pernai

 

În meciul de debut de la Euro Beach Soccer League (EBSL) 2023, competiție echivalentă Campionatului European de fotbal, naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a cedat în fața selecționatei din Belarus. Echipa noastră a pierdut cu scorul de 9-1. Nicolae Ignat a marcat în ultimul minut al partidei de pe Spiaggia del Lido di Alghero.

Moldova a fost învinsă și în cel de-al doilea meci din cadrul EBSL, de selecționata Italiei, într-o partidă ce s-a încheiat cu scorul de 8-2 în favoarea țării-gazdă. Nicolae Ignat și Dumitru Graur au marcat pentru naționala noastră în minutul 19 și respectiv, minutul 30.

Selecționata noastră s-a impus în ultimul meci din faza grupelor. Moldova a câștigat partida cu Grecia, cu scorul de 5-3, prin reușitele lui Grigore Cojocari (3), Ruslan Istrati (4), Artiom Turta (19), Nicolae Garanovschi (23) și Dumitru Graur (36).

 

Moldova a încheiat faza grupei A pe locul 3 în Divizia A. Clasamentul competiției îl puteți vedea aici.

   

În sferturile de finală au acces primele 2 echipe cu cele mai bune rezultate din fiecare grupă. Astfel, doar 8 formații continuă lupta pentru titlul de campioană.

 

Moldova va disputa 3 partide pentru a-și păstra locul în elita fotbalului pe plajă european, cu selecționatele Greciei, Azerbaidjanului și Franței. Două echipe clasate pe ultimele două locuri în Divizia A vor retrograda în Divizia B.

Programul tuturor partidelor în care va evolua selecționata noastră în această competiție îl găsiți aici.

 

foto: Beach Soccer Worldwide