• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Moldova, prima victorie în Divizia A la Campionatul European

21 sep 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a învins astăzi selecționata Greciei. Echipa noastră s-a impus cu scorul de 5-3 în ultimul meci din faza grupei A a Diviziei A de la Euro Beach Soccer League 2023, competiție echivalentă Campionatului European de fotbal. Partida a avut loc pe Spiaggia del Lido di Alghero, terenul 2, din orașul Alghero, Italia.

 

Moldova – Grecia 5-3

Au marcat: Grigore Cojocari (3), Ruslan Istrati (4), Artiom Turta (19), Nicolae Garanovschi (23), Dumitru Graur (36) / Dimitrios Alexandros Mikelatos (27), Ioannis Skourtas (29), Dimitrios Alexandros Mikelatos (35)

Cartonașe galbene: Eugeniu Borovschi (23), Alexandru Eremia (27) / Dimitrios Alexandros Mikelatos (27)

 

21 septembrie. Ora 16:30. Spiaggia del Lido di Alghero, Terenul 2 (Italia)

Arbitru: Mehdi Sayoud (Belgia)

 

Moldova: Ruslan Istrati, Dumitru Graur, Nicolae Garanovschi, Grigore Cojocari, Nicolae Ignat, Artiom Turta, Alexandru Sîrghi, Alexandru Eremia, Eugeniu Borovschi, Toader Vieru, Stanislav Moraru, Ion Canciuc

Antrenor: Ruslan Pernai

 

Grecia: Lamion Letso, Stratis Stratis, Konstantinos Koukovinis, Ioannis Skourtas, Adam Tsekouras, Spyridon Evangelos Gkritzalis, Theofilos Triantafyllidis, Dimitrios Alexandros Mikelatos, Michail Lympousis, Andreas Katsoulis, Georgios Karakasis, Dimitrios Paloumpis

Antrenor: Stefanos Soilemes

 

În meciul de debut de la Euro Beach Soccer League (EBSL) 2023, naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a cedat în fața selecționatei din Belarus. Echipa noastră a pierdut cu scorul de 9-1. Nicolae Ignat a marcat în ultimul minut al partidei de pe Spiaggia del Lido di Alghero.

 

Moldova a fost învinsă și în cel de-al doilea meci din cadrul EBSL, de selecționata Italiei, într-o partidă ce s-a încheiat cu scorul de 8-2 în favoarea țării-gazdă. Nicolae Ignat și Dumitru Graur au marcat pentru naționala noastră în minutul 19 și respectiv, minutul 30.

 

Moldova ocupă locul 3 în topul grupei A a Diviziei A de la Euro Beach Soccer League 2023.

 

Clasamentul competiției îl puteți vedea aici.

 

În sferturile de finală vor accede primele 2 echipe cu cele mai bune rezultate din fiecare grupă. Astfel, doar 8 formații vor continua lupta pentru titlul de campioană. Meciurile pentru locurile 5-15 în clasament se vor juca în faza play-off. Două echipe clasate pe ultimele două poziții în Divizia A vor retrograda în Divizia B.

 

Programul următoarelor meciuri în care va evolua Moldova va fi anunțat ulterior.