• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Italia - Moldova. Avancronică

20 sep 2023 de Svetlana Tataru

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei se pregătește să joace în această seară cel de-al doilea meci din faza grupei A de la Euro Beach Soccer League 2023. Echipa noastră se va confrunta cu selecționata similară a țării-gazdă, Italia, pe Spiaggia del Lido di Alghero, din Alghero (Italia). 

 

Partida va fi transmisă în direct și poate fi vizionată AICI!

 

Italia - Moldova

20 septembrie. Ora 19:00. Spiaggia del Lido di Alghero (Italia)

Arbitru: Sergio Filipe Gomes Soares (Portugalia)

 

Italia: Andrea Carpita, Samuele Sassari, Ovidio Alla, Gianmarco Genovali, Luca Bertacca, Tommaso Fazzini, Leandro Casapieri, Alessandro Remedi, Alessandro Miceli, Emmanuele Zurlo, Francesco Fabio Sciacca, Marco Giordani

Antrenor: Emiliano Del Duca

  

Moldova: Ruslan Istrati, Dumitru Graur, Nicolae Garanovschi, Grigore Cojocari, Nicolae Ignat, Artiom Turta, Alexandru Sîrghi, Alexandru Eremia, Eugeniu Borovschi, Toader Vieru, Stanislav Moraru, Ion Canciuc

Antrenor: Ruslan Pernai

 

În meciul de debut de la Euro Beach Soccer League 2023, competiție echivalentă Campionatului European de fotbal, naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a cedat în fața selecționatei din Belarus. Echipa noastră a pierdut cu scorul de 9-1. Nicolae Ignat a marcat în ultimul minut al partidei de pe Spiaggia del Lido di Alghero.

 

Programul tuturor partidelor în care va evolua selecționata noastră în faza grupei A din Divizia A, îl găsiți aici.

Următoarele meciuri vor avea loc pe:

20 septembrie: Italia - MOLDOVA

21 septembrie: MOLDOVA – Grecia

 

Clasamentul competiției îl puteți vedea aici.

 

În sferturile de finală vor accede primele 2 echipe cu cele mai bune rezultate din fiecare grupă. Astfel, doar 8 formații vor continua lupta pentru titlul de campioană. Meciurile pentru locurile 5-15 în clasament se vor juca în faza play-off. Două echipe clasate pe ultimele două poziții în Divizia A vor retrograda în Divizia B.

  

Amintim că în 2022, Moldova a obținut calificarea în elita fotbalului pe plajă european grație titlului de campionă a Diviziei B, câștigat la Chișinău.

 

 foto: https://beachsoccer.com/