• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Cupa Moldovei la fotbal amator. Rezultatele etapei 1

14 sep 2023 de Sandu Grecu

S-au jucat primele meciuri din cadrul Cupei Republicii Moldova la fotbal amator între asociațiile raionale, municipale și regionale, ediția 2023/24. La competiția din acest an s-au înregistrat 20 echipe, reprezentând asociațiile raionale de fotbal. În etapa preliminară, acestea au fost repartizate în grupe, conform zonelor geografice.

 

Etapa 1

Grupa A

ARF SOROCA – ARF DONDUȘENI 4:0

Grupa B

ARF FLOREȘTI – FRF GLODENI 4:2

Grupa C

ARF REZINA – ARF TELENEȘTI 2:2

Grupa G

ARF LEOVA – ARF CANTEMIR 1:4

Grupa H

FF GAGAUZIYA – ARF TARACLIA 0:1

 

Competiția se va desfășura în două etape: etapa preliminară și etapa play-off. Formatul meciurilor în grupe va fi tur-retur. Echipele clasate pe primul şi al doilea loc în fiecare grupă se califică în etapa play-off.

Pentru etapa play-off va avea loc tragerea la sorți. Jocurile programate în 1/8, 1/4 și 1/2 finală (etapa play-off) se vor disputa prin sistem eliminatoriu (tur – retur). Meciul final se va decide dintr-un singur joc.

 

Echipa învingătoare va reprezenta Republica Moldova în Cupa Regiunilor UEFA, ediția 2024-2025. UEFA Region's Cup este o competiție europeană rezervată echipelor de amatori, care se desfășoară din 1999 și are loc în ani impari. În cele 11 ediții de până acum, trofeul a fost cucerit de câștigători diferiți. În 2021 competiția nu a avut loc din cauza pandemiei Covid.

 

Amintim că echipa Asociației raionale de fotbal din Ialoveni a devenit câștigătoarea Cupei Republicii Moldova la fotbal amator între asociațiile raionale, municipale și regionale, ediția 2021/22. Formația antrenată de Teodor Scafari a învins echipa ARF Soroca cu scorul de 3-2 în finala disputată pe stadionul „Nicolae Simatoc” din Lozova.

În cadrul UEFA Region's Cup, ediția 2022/23, formația din Ialoveni s-a clasat pe locul 4 în runda intermediară a grupei a doua. ARF Ialoveni a evoluat alături de Dolny Slask (Polonia), West Slovakia (Slovacia) și Latvia (Letonia), ultima fiind gazda turneului preliminar.

 

Documente:

Regulamentul Cupei Republicii Moldova la fotbal amator, ediția 2023/24 

Programul Meciurilor, ediția 2023/24