• Fii alături de Echipa Țării

Patru arbitre din Republica Moldova sunt delegate la un meci din UEFA Nations League Women

13 sep 2023 de Svetlana Tataru

Reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal, specialiști calificați din Republica Moldova acreditați de UEFA, se bucură în continuare de încredere deplină din partea forului european, fiind delegați la meciuri din cadrul competițiilor internaționale de fotbal. 

 

Astfel, în premieră, o delegație completă formată din 4 arbitre din țara noastră va oficializa o partidă din cadrul UEFA Nations League Women, programat pentru 22 septembrie curent.

 

Este vorba de Elena Gobjila, Natalia Ceban, Ana Ciobotaru și Oxana Cruc, care vor arbitra meciul Azerbaidjan – Cipru.

 

Federația Moldovenească de Fotbal are în prezent 18 arbitri acreditați de UEFA pentru a conduce meciuri internaționale. Dintre aceștia, 9 (3 centrali și 6 asistenți) la fotbalul masculin, 6 (2 centrali și 4 asistente) la feminin, 1 la futsal masculin și 2 la fotbal pe plajă masculin.

 

Pe lângă arbitri, FMF mai are acreditați la UEFA și 4 persoane în calitate de Observatori de arbitri: 2 la masculin și 2 la feminin.    

 

Grație prestației meritorii pe arena internațională, numărul reprezentanților arbitrajului moldovenesc acreditați de UEFA este în continuă creștere. FMF organizează constant cursuri de perfecționare pentru arbitri și promovează practicarea arbitrajului în rândurile tinerilor, indiferent de gen sau etnie. Fotbalul ne unește!