• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. FMF a găzduit cu succes meciurile din preliminariile UEFA Women's Champions League

09 sep 2023 de Svetlana Tataru
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a făcut un pas semnificativ în promovarea fotbalului feminin din Moldova, organizând cu succes meciurile din preliminariile UEFA Women's Champions League, ediția 2023/24. Evenimentul de amploare a fost marcat de finala grupei a 10-a, de la Complexul Sportiv Raional Orhei, unde a evoluat celebra echipă AFC Ajax din Țările de Jos și formația Dinamo BSUPC din Belarus. Echipa olandeză a reușit să obțină victoria și va avansa în runda a doua a Ligii Campionilor.

Competiția europeană, desfășurată în premieră în țara noastră, a reprezentat o oportunitate unică pentru dezvoltarea fotbalului feminin din Republica Moldova. FMF a investit resurse semnificative pentru a asigura succesul evenimentului de prestigiu. Zeci de oameni, printre care voluntari, personal de securitate, reprezentanți media și oficiali ai federației, au contribuit la organizare.

 

„Experiența noastră în Republica Moldova a fost cu adevărat impresionantă. Am cunoscut oameni binevoitori aici, am fost cazați  într-o locație excelentă, cu facilități ideale pentru antrenamente și întâlniri, și plus la toate, am reușit să trecem în următoarea rundă a Ligii Campionilor, datorită victoriei din această seară împotriva formației Dinamo BSUPC.”,  a menționat Suzanne Bakker, antrenoarea AFC Ajax.

 

„Chiar dacă am avut senzația că acest meci a fost mai ușor pentru noi, suntem conștienți că victoria este ceea ce contează. Am avut parte de o organizare bună a turneului, cu toate condițiile necesare pentru pregătirea noastră. Deși am întâmpinat mai multe provocări pe terenul de joc, echipa noastră se va concentra acum pe următoarea etapă a competiției.", a adăugat și căpitanul echipei AFC Ajax, Sherida Spitse.


Amintim că, pentru prima dată în istoria țării, Moldova a fost desemnată organizatoare a două meciuri din preliminariile Ligii Campionilor la fotbal feminin, grupa 10-a, din care au făcut parte formațiile Agarista CSF Anenii Noi (Moldova), Dinamo BSUPC (Belarus) și AFC Ajax (Țările de Jos). Această realizare subliniază capacitatea țării noastre de a găzdui astfel de evenimente de înaltă clasă. 

 

Campioana Moldovei, Agarista CSF Anenii Noi, a evoluat în preliminariile Ligii Campionilor și a susținut un meci de referință împotriva echipei Dinamo BSUPC, la 6 septembrie. Partida de la Complexul Sportiv Raional Orhei s-a încheiat cu scorul de 9-0, în favoarea echipei din Belarus. Invingătoarea acestui meci, Dinamo BSUPC, a jucat finala grupei a 10-a cu AFC Ajax (Țările de Jos), ce s-a încheiat cu scorul de 3-0, reușita formației olandeze. 

 

Cu o echipă profesionistă și dedicată, FMF demonstrează că Moldova poate fi un partener de încredere și profesionist în cadrul fotbalului european, fiind un susținător cheie în promovarea fotbalului feminin.