• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Naționala. Reunită înaintea dublei cu Austria și Feroe

03 sep 2023 de Sandu Grecu

Naționala Moldovei de fotbal a început duminică, 3 septembrie, cantonamentul dinaintea meciurilor cu Austria (7 septembrie, amical) și Feroe (10 septembrie, calificări EURO 2024), ambele în deplasare.

 

La reuniune, selecționerul Serghei Cleșcenco nu a putut conta pe lotul complet, din cauză că o parte din jucători au meci în campionatele lor, iar altă parte a depins de ruta de avion spre Chișinău, care este abia luni. La adunarea de duminică dimineață s-au prezentat 11 tricolori: 7 din campionatul intern și 4 stranieri, printre care și căpitanul echipei, Veaceslav Posmac. Spre seară, lotul va fi completat în proporție de 80%. Ultimul va ajunge luni după amiază Virgiliu Postolachi.

 

LOTUL NAȚIONAL AL MOLDOVEI

 

Naționala noastră va pleca spre Austria marți seara, pe 5 septembrie. Va urma un meci amical cu Austria, pe 7 septembrie, pe Raiffeisen Arena din Linz (ora 21:30).

Iar pe 10 septembrie, tricolorii vor susține încă un meci din preliminariile Campionatului European 2024, contra selecționatei din Insulele Feroe. Partida va avea loc pe stadionul Torsvollur din Torshavn, cu începere de la ora 19:00.

După 4 meciuri jucate, Moldova este pe locul 3 în grupa ”E” de calificare la EURO 2024, cu 5 puncte la activ. Lideră este Cehia cu 7 puncte. Selecționata din Feroe este pe ultimul loc, cu un punct acumulat, egalul de la Chișinău, 1-1, cu naționala noastră.